luni, 29 octombrie 2012

Zuppette cu blat de bezea si nuca



pentru foi
1 pachet de foietaj, 800g
pentru blatul de bezea
6 albusuri
150gmiez de nuca taiata
150g zahar
1/2 plic praf de copt
40g faina
  Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.
  Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

  Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

pentru crema
6 galbenusuri
150g zahar 
50ml lapte
125g unt sau margarina
150ml frisca lichida
1 fiola esenta vanilie
  Mixeaza  frisca si o dam la rece.
  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura de ciocolata:
100g ciocolata
50 ml frisca
  Ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste.

   Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.
   Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.








14 comentarii:

  1. Imi place tare mult aceasta prajitura...cred ca am mancat ceva asemanator si imi plac mult dulciurile ce au in compozitie si un blat de aluat foietaj...super...chiar o incerc si voi pune link la tine...cind o postez sigur vei vedea in statistici. Te pup. Cu drag, Nico

    RăspundețiȘtergere
  2. E superba, n-am incercat niciodata combinatia asta de blat si foietaj...

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata extraordinar.Acum as savura cateva bucati ca sigur e super delicioasa.Bravo...

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb decor! Iar ce e in farfurie e si mai si! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata tare bine!!!mmmm...am salvat reteta!!! te pup! o zi minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat lapte se pune la crema?...am facut foile si trebuie sa fac crema. Astept un raspuns urgent. Va multumesc, Nico

    RăspundețiȘtergere
  7. am facut aceasta prajitura , este foarte delicioasa dar in schimb foile ( foietajul ) au ramas tari si in timpul taierii crema iesea dintre foi ,nu-mi dau seama de ce au ramas foile tari ?

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest