Blat: 8 oua, 12 linguri zahar, 8 linguri faina, 1praf de copt, cacaua
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.
Crema folosita poate fi un ganache de ciocolata sau o crema fiarta pe baie de aburi (o recomand pentru ca e mai gustoasa) o gasiti aici: Tortul Amandina
Ganache de ciocolata din: 300ml frisca, 200g ciocolata, vreo 3-4 linguri nutella, rom, 100g rama
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.
Sirop de zahar ars: 200g zahar, 300ml apa, 2 esente rom
Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom
Glazura: 200g ciocolata, 100ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.