Blat cu ciocolata
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g ciocolata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga ciocolata rasa marunt si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua
Blat cu nuca de cocos
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga nuca de cocos si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua
Blat cu mac
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g mac, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga macul si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua
Blat cu nuca
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca macinata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua
Cremele
100g nuca de cocos, 100g nuca macinata, 200 g ciocolata
16 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 1 budinca de vanilie, 250g unt
Galbenusurile se ameteca cuzaharul, budinca si laptele rece,
se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa.
Se lasa la racit si se mixeaza cu untul.
Se imparte crema astfel:
1/4 se amesteca cu nuca se cocos,
1/4 se amesteca cu nuca
1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.
Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava:
blatul cu mac, crema de ciocolata
blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos
blatul cu nuca, crema cu nuca
blatul cu ciocolata, crema de ciocolata
se orneaza in crema de ciocolata