Va propun cateva retete de prajituri ciocolatoase :
marți, 1 decembrie 2015
miercuri, 25 noiembrie 2015
Placinta rapida cu branza
1 pachet foi de placinta (400g)
50ml ulei
50ml apa
umplutura:
6 oua
6 linguri zahar
800ml smanantana grasa
500g branza dulce
zahar vanilat,
esenta de vanilie
suc de lamaie
50g stafide optional
sirop:
100ml apa
2 linguri zahar
Intr-un pahar punem apa si uleiul, vom unge pe rand toate foile cu acest amestec.
Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, branza si aromele.
Alegem 6 foi de placinta, trei foi le vom folosi pentru partea de jos a placintei si trei pentru partea de sus.
Ungem tava bine cu amestecul de apa si ulei, asezam primele trei foi unse pe fundul tavii.
Restul foilor unse, le rupem in bucati si le amestecam in compozitia cu branza. Turnam compozitia in tava si acoperim cu celelalte trei foi unse.
Coacem placinta la 180 de grade C timp de 40 de minunte pana se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o stropim cu siropul din apa si zahar.
Etichete:
aluaturi dulci,
branza,
foietaje,
placinte
duminică, 20 septembrie 2015
Prajitura cu cocos, nuca si crema de vanilie
Cantitati folosite pentru o tava mare, aproximativ 28/38cm
Blat de bezea cu nuca:
- 7 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 150 gr nuca macinata
- 5 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 esenta de rom
Blat de bezea cu cocos:
- 7 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 150 gr nuca de cocos
- 5 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Crema de vanilie:
- 14 galbenusuri
- 16 linguri de zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 250 gr unt
- 50g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blatul de nuca:
Albusurile se mixeaza cu zaharul, se pune esenta de rom, nuca, apoi faina si praful de
copt. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul la 180 grade C pana cand e usor rumenit, apoi se micsoreaza focul si se mai lasa blatul in cuptor pana se usuca si nu mai lipeste.
Blatul de cocos:
Albusurile se mixeaza cu zaharul, se pune esenta de vanilie, nuca de cocos, apoi faina si praful de
copt. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se
coace blatul la 180 grade C pana cand e usor rumenit, apoi se
micsoreaza focul si se mai lasa blatul in cuptor pana se usuca si nu mai
lipeste.
Crema:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare
si cresc in volum, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa bine amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga vanilia si se lasa la racit.Crema racita se mixeaza putin, se adauga untul putin cate putin si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema spumoasa.
Asamblare:
Cele doua blaturi se umplu cu crema de vanilie, deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna!
vineri, 28 august 2015
Prajitura "O noapte la Venetia"
- O prajitura foarte aratoasa pe care am vazut-o pe Bucataras.ro
- mi-a facut imediat cu ochiul si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna!
- Combinatia dintre blatul pufos de cocos, aroma usor amaruie si romul din blatul de cacao
- impreuna cu crema dulce vanilata si glazura de ciocolata.......o nebunie aceasta prajitura!
- Blatul de cocos:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 100 g nuca de cocos
- 3 linguri faina
- Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare, densa care nu curge.Se adauga apoi faina, nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.....20/30 cm.
- Blat de cacao:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 esenta de rom
- Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si esenta de rom si la final faina,cacoa si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste blatul de cocos.
- Se da tava la cuptor la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 10 linguri lapte
- 150 g unt
- 3 linguri faina sau amidon
- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga faina apoi laptele.Se fierbe compozitia pe baie de aburi crema pana se ingroasa.Se da deoparte si se lasa la racit apoi se pune esenta de vanilie si se incorporeaza untul in crema. Se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul racit si se da la rece pentru 30 de minute.
- Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 ml frisca sau lapte
Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si se topeste pe baie de aburi.
Se intinde peste crema.
Pofta buna!
duminică, 24 mai 2015
Prajitura bogata cu nuca
Poate titlul aceste retete suna pompos, dar credeti-ma ca iubitorii de nuca
vor fi incantati de aceasta prajitura.
.....umplutura bogata in nuca le vor activa papilele gustative, facandu-i sa se indragosteasca de ea.
pentru foi avem nevoie de:
300g faina
200g unt
50g zahar
3 linguri de lapte
1/2 cub de drojdie proaspata (20g)
+ 1 borcan de gem acrisor
faina se amesteca cu untul si zaharul,
se adauga drojdia se dizolva in laptele caldut
se framanta un aluat nu prea moale si se lasa la crescut 30 de minute.
aluatul se imparte in doua, se vor pregati doua foi.
pentru umplutura cu nuca :
6 oua
200g zahar
250g nuca macinata
coaja de lamaie
esenta de rom, vanilie
se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, nuca, si esentele
albusurile se bat spuma tare, se adauga compozitia cu nuca si se amesteca usor.
... umplutura este destul de fluida.
asamblare:
in tava unsa cu unt si presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie de aluat,
se inteapa cu furculita si se unge cu gem,
se toarna umplutura de nuca,
apoi se acopera cu cea de a doua foaie....
sfat: lasati foaia de deasupra mai lunga decat tava pt ca se va strange la copt
se coace prajitura timp de 30 de minute la 180 grade C.
POFTA BUNA!
duminică, 5 aprilie 2015
Tort Tiramisu -3
pentru crema cu mascarpone:
8 oua,
200g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic gelatina,
400ml frisca ,
2 linguri zahar pudra,
2-3 linguri de lichior amaretto
500g mascarpone
+
-60buc. piscoturi
400-500ml cafea usor indulcita,
1 esenta de rom
Frisca se mixeaza bine.
Se bat ouale cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate crema mereu pana se ingroasa.
Gelatina se hidrateaza cu 50ml apa timp de 10 minute apoi se topeste la foc mic. Se incorporeaza in crema de oua calduta, se adauga zaharul vanilat si lichiorul de amaretto, se da deoparte si se lasa la racit.
Mascarponele se mixeaza putin, se amesteca cu frisca batuta spuma si apoi cu crema de oua.
Piscoturile pe masura ce se folosesc se inmoaie usor in cafeaua indulcita si amesteata cu esenta de rom.
Intr-o tava potrivita se aseaza un rand de piscoturi, un strat de crema, un rand de piscoturi , crema....ultimul strat trebuie sa fie de crema se da la rece pana se intarasete crema si presara tortul cu cacao.
Pofta buna!
Etichete:
cafea,
frisca,
mascarpone,
prajituri,
torturi
duminică, 5 octombrie 2014
Prajitura cu branza si crema de lapte condensat
O prajitura cu branza foarte usor de facut
blatul nu necesita framantare,
crema este delicioasa desi contine doar doua ingrediente.....
.....ce poate fi mai bun pentru o zi de duminica si nu numai?
pentru blatul fraged:
blatul nu necesita framantare,
crema este delicioasa desi contine doar doua ingrediente.....
.....ce poate fi mai bun pentru o zi de duminica si nu numai?
pentru blatul fraged:
1,5 cani de faina
100 g unt la temperatura camerei
1,5 cana de zahăr
1 plic praf de copt (10 g)
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se framanta intre palme pana
se obtine o compozitie nisipoasa ca si firimiturile de paine.
pentru umplutura de branza:
650g brânză de vaci scursa bine
3 ouă
650g brânză de vaci scursa bine
3 ouă
1 cană zahar
1 plic de zahăr vanilat
1 plic de zahăr vanilat
coaja rasa de lamaie
Se amesteca branza cu zaharul, ouale, vanilia si coaja de lamaie.
pentru crema:
4 linguri smantana
jumătate cutie de lapte condensat
Se amesteca laptele condensat cu smanatana.
pentru ornat:
50g ciocolata amaruie
2 linguri de lapte
Se rade ciocolata, se amesteca cu laptele si se topeste pe baie de aburi.
Procedura: Se pregateste o tava rotunda cu diametru de 26cm in care se pune hartie de copt.
Se ia o treime din compozitia pentru blat si se intinde in tava, se pune jumatate din compozitia de branza...
(se intinde usor pentru a nu strica straturile)
se pune inca o treime din compozitia de blat si iar compozitia cu branza
(se intinde usor pentru a nu strica straturile)
se pune inca o treime din compozitia de blat si iar compozitia cu branza
iar la final restul de compoztie pentru blat.
Astfel vom obtine trei straturi de blat fraged si doua de branza.
Introducem tava la cuptor la 180 grade C pentru 45-50 de minute pana ce prajitura este coapta,
pentru asta facem testul cu scobitoarea.
Imediat ce o scoatem din cuptor turnam crema de lapte condensat si lasam sa se rocoreasca,
apoi ornam cu ciocolata topita.
O lasam la racit, indepartam inelul, apoi putem taia prajitura. Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura