luni, 6 ianuarie 2014

Prajitura glazurata sau Snickers


  •  tava  mare 35/24cm
  • Ingrediente blat de nuca :
  • 8 albusuri
  • 200g de zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 10g praf de copt
  •  
  • Glazura 1 ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

  • Crema caramel :
  • 10+5 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr nuci taiate sau macinate
  •  
  • Glazura 2 ciocolata amaruie:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei
 Incepem cu blatul de nuca:  mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, trebuie sa obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam faina, nuca si praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei palete sau linguri.
 Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180° pentru 25-30 de minute.



Glazura de ciocolata alba:
Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit si o intindem rapid.


Pentru crema: caramelizam 10 linguri de zahar, adaugam untul si  lasam la topit la foc mic pana se topeste.
Galbenusurile le frecam bine cu cele 5 linguri de zahar ramase si le punem peste untul topit, amestecam rapid ca sa nu se coaguleze oul, punem nuca si romul.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa putin crema amestecand continuu, apoi o dam deoparte sa se rocoreasca.
 Intindem crema racita usor peste prajitura si o dam la rece.
Dupa ce crema s-a intarit bine o glazuram cu ciocolata amaruie.


Pentru glazura de ciocolata amaruie se procedeaza la fel ca la glazura de ciocolata alba.







2 comentarii:

  1. Am vazut ca aceasta prajitura a fost pregatita de multe persoane de Craciun. E clar ca este super delicioasa!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly