Blat:
200g biscuiti sfaramati
125g unt
Crema
900ml iaurt gras
250ml frisca lichida
4 linguri zahar pudra
2 lime mai mici
1/2 lamaie
150 ml zeama de lamaie si lime
30g gelatina maruntita
Jeleu de lamaie
300ml zeama de lamaie, lime si apa
3 linguri de zahar
10g gelatina maruntita
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Luam o tava cu inel detasabil si indepartam partea de jos a tavii, vom folosi doar inelul.
Luam o tava cu inel detasabil si indepartam partea de jos a tavii, vom folosi doar inelul.
si il asezam pe platoul pe care vom servii tortul.
Topim untul si il turnam peste biscuitii sfaramati, amestecam bine. Turnam biscuitii pe platou, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau chiar cu mana. Dam tava la frigider.
Topim untul si il turnam peste biscuitii sfaramati, amestecam bine. Turnam biscuitii pe platou, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau chiar cu mana. Dam tava la frigider.
Pentru crema:
Frisca o batem bine, adaugam iaurtul, zaharul pudra si zeama de lamaie si lime.
Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic. Cand ajunge in punctul de fierbere o dam deoparte si o lasam sa se raceasca.
Cat inca este calduta adaugam 2 linguri de crema si amestecam bine, apoi o turnam in restul de crema cu iaurt. Radem putina coaja de lime in crema si turnam compozitia in tava peste stratul de biscuitii.
Dam tortul la rece pentru cel putin o ora.
Jeleul de lime:
Gelatina o punem la hidratat in 50ml apa rece. Adaugam zagarul si sucul de lime. O topim la foc mic si o lasam la racit. Calduta o turnam cu atentie peste tort, putin cate putin.
Pentru culoarea frumoasa putem folosi gelatina verde sau putin colorant alimentar in cazul meu.
Pofta buna!