Cheesecake, un desert rocoros, perfect pentru sezonul cald. Nu necesita mult timp pentru pregatire, dar mai ales folosirea cuptorului! Si daca contine zmeura❤ si ciocolata❤ un dekiciu ♥️♥️♥️
Blat:
200g biscuiti
125g unt
2 linguri cacao
Crema de ciocolata:
400ml frisca lichida
200g ciocolata
10g gelatina maruntita
Crema de mascarpone:
400 ml frisca lichida
250g mascarpone
10 gelatina maruntita
150g zahar pudra
Jeleul de zmeura:
500g zmeura
10g gelatina maruntita
150g zahar
Crema de ciocolata:
100ml frisca o incalzim, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste.
Restul de frisca o batem, adaugam ciocolata topita calduta si mixam bine.
Gelatina o punem in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim la foc mic, o lasam la racit si apoi o adaugam in crema de ciocolata.
Mixam bine crema si o turnam in tava peste stratul de biscuiti.
Dam tava da la rece.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixeaza putin cu zaharul pudra.
Frisca o batem spuma si o adaugam la mascarpone.
Gelatina o punem in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim la foc mic, o lasam la racit si s apoi o adaugam in crema.
Turnam cu atentie crema in tava peste stratul de crema de ciocolata.
Pentru Jeleu:
Zmeura o amestecam cu zaharul si gelatina si lasam sa stea 15 minute ...va lasa zeama. Avem nevoie de 500ml de lichid. Punem vasul pe foc mic pana incepe sa fiarba, dam deoparte si lasam sa se rocoreasca apoi turnam jeleul cu atentie peste stratul de crema care trebuie sa fie inchegat. Dam tortul la rece pana se intareste bine crema, de preferat pana a doua zi, apoi cu grija indepartam inelul detasabil si servim.