duminică, 24 martie 2019

Pavlova, tort de bezea cu mascarpone si capsuni




Pentru blaturile de bezea:
6 albusuri
300g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Amestecam albusurile cu zaharul pana se desfac, apoi asezam vasul pe baie de aburi si batem spuma in continuare pana ce se topeste tot zaharul. Indicat este sa folosim un tel de mana tip para si nu mixerul electric pentru a ajunge bine pana la fundul vasului.
Cand zaharul s-a topit luam vasul de pe baia de aburi,punem zeama de lamaie si cu ajutorul mixerului electric mixam bine compozitia pana se raceste si obtinem o spuma densa si lucioasa.
Ungem o hartie de copt cu putin unt sau chiar cu ulei si cu ajutorul unei palete intindem bezeua in forma de cerc. Vom face doua astfel de blaturi.
Coacem blaturile la 120 grade timp de o ora si jumatate, oprim focul si lasam blatul sa se raceasca in cuptor...eu am copt ambele blaturi deodata in cuptorul electric.

Pentru crema:
250g mascarpone
350ml frisca lichida
100g zahar pudra
1 zahar vanilat
Mixeazam frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugaM crema de mascarpone, mixeazaM bine crema pana devine spumoasa.
Vom umple cele doua blaturi de bezea cu aceasta crema.

Pentru jeleul de capsuni:
300 g capsuni congelate
10g gelatina rosie
3 linguri de zahar
Capsunile dezghetate complet le amestecam cu zaharul si cu gelatina, topim jeleul la foc mic pana da sa fiarba, apoi cu atentie il turnam peste tort.

Decor:
200g capsune proaspete
100ml frisca 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly