sâmbătă, 27 martie 2010

Tarta rapida cu mere


3 mere
3 linguri unt
1 limgurita scortisoara
4 linguri zahar

3 oua
1/2 cana faina
1.2 cana zahar

Merele se curata de coaja si se taie felii. Se pune untul intr-o cratita la topit, se pun merele, zaharul si scortisoara si se calesc 5 minute.
Ouale se bat putin si se amesteca cu faina si zaharul.
Intr-un vas ce merge la cuptor se pun merele calite si se toarna peste ele compozitia de oua.
Se introduce la cuptor pt 15 minute. Se scoate se presara cu scortisoara si putin unt se mai lasa 3 minute la cuptor.

joi, 25 martie 2010

un nou premiu primit d ela draga de Medi care se gandeste mereu la mine.
am sa-l ofer la randul meu




duminică, 21 martie 2010

premiu

Medi a fost tare draguta si mi-a oferit acest premiu , iti multumesc si te pup Medi !

vineri, 19 martie 2010

Creier pane


500g creier
2 oua
faina
pesmet
sare, piper

Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet la foc potrivit.
Se scoate, cu atentie sa nu se sfarame, cu spumiera si se se pune la racit intr-o sita pt a se scurge de apa.
Creierul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
Se pune pe un servetel de hartie pt a absoarbe grasimea.

Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, orez, legume sau ce va place.

joi, 18 martie 2010

Coji de portocale confiate

1 kg si un pic coji de portocale
1 kg zahar
700 ml apa
100ml suc de portocala
1 plic zahar vanilat.

Cojile le tinem intr-un vas cu apa rece timp de 3 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi .
In a treia zi le scurgem de apa si le curatam de pielita alba, trebuie sa ramana 1 kg de coji, apoi le taiem subtiri ca betisoarele de chibrit.
Punem apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot adaugam cojile si sucul de portocala, lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore pana devin moi.La final punem si vanilia si amestecam putin sa se dizolve.
Trebuie sa amestecam continuu, mai ales spre final pt ca siropul scade si se prinde usor de fundul oalei.
Calde le punem in borcane bine uscate, le sigilam si le lasam sa se raceasca treptat invelite in paturi.
Sunt un deliciu in prajituri si creme pt diferite dulciuri.


Printfriendly