joi, 17 martie 2011

Premiu de primavara



... un nou premiu frumos am primit de la Carmen si Medi , doua blogerite minunate, merita sa le faceti o vizita
Regulile premiului sunt:
Sa accepti premiul si sa faci un post referitor la el.
Sa-l dai la 3-5 bloguri preferate si sa le comunici.
Sa pui link spre persoana care ti l-a oferit.

duminică, 13 martie 2011

Premiu

Mimmi  
si Ana o fata foarte harnicuta a avut placerea de a-mi acorda acest frumos premiu
eu ii multumesc mult , chiar nu am mai primit un premiu de mult timp,
 ce consta in urmatoarele reguli
1.Persoana care a primit premiul sa il posteze pe blogul personal.
2.Sa il ofere mai departe altor 10 persoane.

asadar am sa le ofer mai departe
Daniela
Marielena
Laura Laurentiu
Diana
Ionix
Doinitza
Pansy
Medi
si tuturor celor care ma viztea
       

luni, 7 martie 2011

joi, 3 martie 2011

Pui pe sticla cu orez si legume la cuptor


un pui de 1,5 kg
1 1/2 cana orez
1 morcov
1/2 ardei rosu
1 ceapa
 1borcan cu ciuperci 
sare, piper, condimente
ulei de masline
patrunjel verde

se pregateste un vas de yena sau o tava ce va merge la cuptor ungand-o cu ulei
ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt si se presara pe fundul vasului, se pune si orezul spalat, apoi ciupercile si se preasara patrunjel verde, sare si putin piper
puiul se spala, se usuca bine, se unge bine, bine cu ulei, apoi se freaca cu condimentele preferate se aseaza puiul pe un borcan sau sticla umpluta pe trei sferturi cu apa
astfel puiul pregatit se aseaza in mijlocul tavi 
se toarna 3 cani de apa peste legume si se introduce tava la cuptor pentru timp1 1/2 -2 ore.
pe la jumatatea timpului amestecati usor legumele si la nevoie completati cu apa





POFTA BUNA!

luni, 28 februarie 2011

Prajitura cu bezea caramel


pt blat
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge,  se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt
se coace blatul si se lasa la racit




pt crema
4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino
galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele
se pune crema pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa tare, se lasa la racit
se mixeaza crema cu untul si zaharul vanilat, se adauga si praful de cappuccino
se intinde crema peste blat




pt bezeaua caramel
4 albusuri, 8 linguri zahar,
albusurile se bat spuma se adauga 4 linguri de zahar
separat se face un sirop: se ard 4 linguri zahar si se sting cu 2 linguri apa
siropul fierbinte se toarna suvita in spuma de albus batand incontinuu

asamblare:
blat, crema, spuma caramel, ornamente din ciocolata


Printfriendly