marți, 26 iunie 2012

Tort Buburuza II



tort cu blat pandispan si cu crema de capsuni reteta o gasiti aici
 a avut 2,6 kg
pentru buburuza am folosit pasta de zahar 
si pentru cap, antene si bulinute plastelina de ciocolata
ornat in frisca















luni, 11 iunie 2012

Tort de bezea si crema de ciocolata





si pentru ca aveam adunate mai multe albusuri in congelator, 
m-am gandit sa incropesc un tort de bezea.
 asadar am facut 3 blaturi de bezea 
pe care le-am umplut cu o crema de ciocolata si frisca


pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie

Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
 si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Cu ajutorul unui capac desenam cercuri pe foaia de copt si intindem bezeaua dupa dimensiunea obtinuta.
Se coc pe rand cele 3 blaturi la 150 grade timp de aproximativ 45 minute pana ce bezeaua s-a uscat.
Se lasa la racit in cuptor.

Aceste blaturi se pot pastra mai multe zile la temperatura camerei.


pentru crema:
3 oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca

Se pun ouale cu zaharul pe baia de aburi. Cu telul in forma de para batem incontinuu pana ce crema se ingroasa tare. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata in crema apoi o lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei si apoi cu frisca mixata separat.


Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa, iar in momentul in care l-am transferat in tava in s-a sfaramat blatul pe margine.
 Daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.




joi, 31 mai 2012

Tarta cu dulce de leche si fructe

 

pentru blat am folosit reteta de la  Tarta cu afine
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Se adauga galbenusurile si se mai bate putin, apoi se incorporeaza faina cernuta si se amesteca usor cu o lingura.
Forma de tarta se unge cu unt si presara cu faina. Se toarna compozitia blatului in ea si se coace la 180grade. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

mai avem nevoie de:
200g lapte condensat
250 ml frisca lichida Hulala
fructe: banane, ananas, capsuni 

Cutia de lapte condensat se pune la fiert intr-o oala cu apa timp de doua ore. Din cand in cand se completeaza cu apa care s-a evaporat. Se lasa la racit si apoi se deschide, vom avea o crema de lapte caramelizata delicioasa.
Cutia de lapte condensat are aproximativ 400g, pentru o tarta se foloseste doar jumatate...eu am facut 2 tarte.

Frisca e destul de dulce si doar se mixeaza fara a mai adauga zahar.
 Fructele se taie cubulete.

Pe blatul racit se intinde dulce de leche, se presara fructele apoi se pune frisca.

 



 

miercuri, 30 mai 2012

Aripioare de pui in sos de mustar si miere de albine

cei care ma citesc stiu probabil ca eu rar postez retete de mancare, 
nu sunt pasionata de partea aceasta a bucatariei, mie imi plac dulciurile, prajiturile, torturile...
dar provocarea concursului ''Bucatar real" m-a pus la treaba, miza fiind minunatul vas Pyroflam  
precum si vouchere pentru cumpărături în magazinele real,- Hypermarket
asadar am devenit posesoarea acestui vas minunat din gama Pyroflam
...mai multe detalii despre concurs  Bucatar real 

 








avemn nevoie de:
7 aripioare de pui








pentru marinata: 3-4 linguri miere de albine 2 linguri muştar iute 2 linguri oţet balsamic
4 linguri mustar boabe
2 linguri ulei de masline
2 limguri sos  worchestershire
sare si piper, dupa gust












 

Se pregateste sosul pentru marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor.

Aripile se pun in sos si se lasa la marinat 2 ore la rece acoperite.











Se incalzeste cuptorul la 230grade C.
Se scot aripile din vas, se ung bine cu sos si se se dau la cuptor acoperite pentru 20-30 de minute, dupa care se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte, din cand in cand se ung cu sosul ramas.










Ca o concluzie pot sa spun ca imi place, de fapt ador acest vas,
desi dupa cum vedeti in magine sosul s-a caramelizat pe peretii vasului, 
s-a curatat foarte usor, iar carnea a iesit minunata.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
particip cu aceasta reteta la etapa a II-a a concursului. 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest