vineri, 26 octombrie 2012

''Ochi insangerati"

Nu sunt o amatoare de sarbatori gen Haloween sau mai stiu eu ce alte americanisme, dar nu am putut rezista provocari concursului de retete propus de
  Decorix
 Asadar m-am inscris cu o reteta simpla si rapida,
 daca doriti sa ma votati o puteti face
AICI
 bifind cele 5 stelute galbene de sub titlul postari, va multumesc!




Ingrediente:
4 oua
4 masline verzi umplute cu gogosar rosu
2 linguri de ketchup
jumatate de borcan salata de sfecla rosie
Mod de preparare:
Se pun la fiert ouale cu un praf de sare (pentru a nu crapa coaja) timp de 7 minute, apoi se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Pe o tava se presara salata de sfecla rosie, se pun jumatatile de oua, se decoreaza cu ketchup si feliutele de masline.

joi, 25 octombrie 2012

Prajitura Tosca




pentru o tava mare 38/28 cm
Ingrediente pentru blat:
8 albusuri    
250 g zahar      
100 g mac
100 g nuca de cocos   
3 linguri faina
1 praf de copt   
   
 Pentru crema:
8 galbenusuri
200g zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
150 g margarina Rama

 Sirop:
100g zahar
100g apa
Glazura:
 100g ciocolata
50ml lapte
 +21 de biscuiti Preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel.
Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina.
In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace  30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Crema:
Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte. 
Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu  margarina.
Pentru sirop:
Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:
ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.

Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.



marți, 23 octombrie 2012

Prajitura deosebita cu foi si nuca

reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..


bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.







duminică, 21 octombrie 2012

Tort Hello Kitty 2




inca un tort cu tema Hello Kitty pentru o fetita care indrageste aceasta pisicuta
a fost un tort de ciocolata, 
blat insiropat in sirop de zahar ars si rom,
 crema de ciocolata si visine
a avut 2, 500 kg

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Negresa glazurata cu nuca

500g zahar
250g unt
100 g cacao
150 ml lapte
4 oua
100g nuci macinate taiate grosier
200g faina
1 plic praf de copt

Se pune la fiert zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.







In acest timp se bat albusurile spuma.
In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.
     

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute
 



Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura  se inmoaie in siropul oprit la inceput.




Printfriendly