marți, 23 octombrie 2012

Prajitura deosebita cu foi si nuca

reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..


bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.







12 comentarii:

  1. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristia iti multumesc ca te-ai gandit si la mine...pup

      Ștergere
  2. As manca zilnic si nu cred ca m-as satura asa mult imi place.Bravo.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Diana, ma inscriu si eu la vreo jumatate de tava, da ?! Primul venit (ma rog al doilea)... primul servit... Pupici !

    RăspundeţiȘtergere
  4. O 1/2 de tava....sigur nu apuc. Dar o bucatica sper sa primesc din bunatatea asta.
    Diana...bunica mea imi facea prajitura asta, cu gem de prune facut de ea...era o minunatie ~!!!
    Bravo tie.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai ma Sidy, chia jumatate de tava?? :) (L)

      Ștergere
  5. Delicios arata! Sigur nu mai e si pentru mine :))

    RăspundeţiȘtergere
  6. Minunata prajitura,dar sigur nu mai ai si pentru mine!Tura viitoare sa faci portie tripla,ca sa ajunga la toti.
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Asa este, arata delicios! doar ca este o neconcordanta la ingredientele aluatului...4 galbenusuri si 250 gr. margarina nu are cum sa incorporeze 600 gr. faina! cu toate ca nu sunt o incepatoare in bucatarie mi-am zis ca, nefolosind niciodata aceste combinatie, se poate sa ma insel si am trecut la pregatire.bineinteles ca faina nu sa incorporat, a rezultat un aluat sfaramicios, nu se lega. in concluzie, ce lipseste di ingrediente? mai multe galbenusuri? mai putina faina? iaurt?? chiar este interesanta prajitura, dar as dori reteta completa! cu multumiri!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Din pacate, indicatia "poti adauga putin lapte" nu se preteaza la o asa reteta deosebita! De parca se poate prepara si fara lapte!!! Repet: doar 250 gr. margaria si 4 galbenusuri nu va incorpora in veci 600 gr faina. Ceea ce rezulta este pe departe asemanator cu coca din poza ta! "Putin lapte" leaga ingredientele dar din coca rezultata ies niste foi precum cartonul, fara pic de fragezime! pacat de bezeaua cu nuci de deasupra!!!Ar fi bine sa revizuiest reteta, sa o incerci intai tu si pe urma sa o publici.Eu inca mai sper ca vei reveni cu reteta corecta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Imi pare rau ca tie nu ti-au iesit foile.
      Reteta este asa cum am scris-o si este facuta de mine, te rog sa nu insinuezi ca as fi luat-o d epe undeva!
      Aceasta prajitura este facuta de mine!!!!!!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest