luni, 28 octombrie 2013

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Chec cu pere

  de cand am vazut checul asta mi s-a pus pata pe el!!
este exact cum mi-am imaginat! 
nu numai ca este foarte aspectuos dar si foarte bun, fin, delicioc....etc
aroma de pere usor coapte 
combinata cu gustul checului de cacao si rom 
este o combinatie delicioasa, de nerefuzat!!
multumesc Mam' pentru reteta!
5oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
7 linguri lapte
7 linguri ulei
3 linguri cacao
1 esenta rom
 
1 plic praf de copt

+
4 pere coapte dar nu moi


Separati ouale, albusurile le bati spuma, adaugati zaharul bateti bine pana ce acesta se topeste. Puneti galbenusurile si mai bateti putin pana se spumeaza compozitia. Apoi adaugati uleiul si laptele si amestecati putin pana se incorporeaza in compozitie. 
Adaugati faina, praful de copt si cacaoa si amestecati usor cu lingura sau cu paleta.
Turnati compozitia in tava de chec si introduceti perele aliniate una langa alta.
Nu le curatati de coaja!!! eu aici am gresit! in jurul perelor aluatul de chec a fost mai umed din cauza zemei ce a curs din ele.....acum depinde si de pere cat de moi si zemoase sunt
Coaceti checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!


 

 

Ciulama de pui si ciuperci

 photo DSCF5291_zps2cbbb8e7.jpg

 photo DSCF5290_zpsb780e191.jpg


500g piept de pui
300g ciuperci
2 cepe
2-3 catei de usturoi
1 ceascuta supa de pui
1 cescuta smantana
1 lingura faina
marar
sare, piper

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam ciupercile si o cescuta de supa de pui.....sau apa.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus aproximativ 15 minute pana s-a fiert carnea si ciupercile.
Smantana o amestecam cu faina si o turnam in tigaie,amestecam bine mai lasam sa fiarba cam 5 minute pana se ingroasa sosul si gata! 

 photo 1_zpse744688a.jpg
  photo 4_zpsbee09ee9.jpg


 photo DSCF5290_zpsb780e191.jpg


 photo DSCF5291_zps2cbbb8e7.jpg

miercuri, 23 octombrie 2013

Ciulama cu ciuperci


  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel  verde
Ciupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins.
Cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile si o jumatate cana de apa, se lasa sa fiarba inabusit sub capac, la foc mic.
Faina se dizolva in laptele rece si se toarna peste ciupercile, se amesteca bine, se condiementeaza cu sare si piper, se pune patrunjelul verde si se mai lasa sa dea un clocot.
Se servescste cu mamaliga sau cartofi prajiti.

marți, 22 octombrie 2013

Prajitura cu crema de ness si nuca






Blat de nuca din:
6 oua
200g zahar
50 ml ulei
100g nuca macinata
160g faina
1 plic praf de copt (10g)
Albușuri se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusuriele si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.

Crema:
4 oua
150g zahar
125g unt sau margarina
2 lingurite ness
50g nuca taiata
+200g biscuiti
Se bat ouale cu zaharul pana se "desfac" si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit.
In crema rece se pune untul sau margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.

Sirop: 
1 cescuta apa
1 cescuta zahar
1 esenta de rom
Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul.
Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.
Glazura:
100g ciocolata
50g unt
50ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucatelesi se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si frisca.
Glazura calduta se toarna peste stratul de biscuiti.



Printfriendly