duminică, 18 mai 2014

Oua umplute cu pasta de ton

10 oua
1 conserva de ton (185g)
3 linguri de smatana
suc de lamaie
1 castravete mic murat
sare, piper 

1.Fierbem ouale tari timp de 10 minute in apa cu un praf de sare sau otet ...pentru a prevenii craparea lor.
2.Reci le curatam de coaja si le taiem in doua pe lungime.
3. Deschidem conserva si punem tonul la scurs intr-o strecuratoare.
3.Scoatem galbenusurile le punem intr-un castron impreuna cu tonul scurs bine, smantana si castravetele ras.
Amestecam bine compozitia cu dosul unei furculite pana devine cremoasa, potrivim gustul cu sare, piper si suc de lamaie.
4.Umplem albusurile cu aceasta compoztie, le asezam pe un platou si ornam dupa imaginatie.




vineri, 9 mai 2014

Oua umplute cu pasta de pateu




10 oua
100g pateu de pasare
1 lingurita de mustar
3 linguri mari de smantana
sare
piper
zeama de lamaie
1 ceapa rosie mica, optional

1.Fierbem ouale tari timp de 10 minute in apa cu un praf de sare sau otet ...pentru a prevenii craparea lor.
2.Reci le curatam de coaja si le taiem in doua pe lungime.
3.Scoatem galbenusurile le punem intr-un castron impreuna cu pateul, smantana si mustarul. Amestecam bine compozitia cu dosul unei furculite pana devine cremoasa, dam gust cu sare, piper si zeama de lamaie.
3.Umplem albusurile cu aceasta compoztie, le asezam pe un platou si ornam dupa imaginatie.
Eu am pus si rondele de ceapa rosie, cine doreste o poate pune rasa chiar in umplutura .



joi, 8 mai 2014

Socata, suc din flori de soc




10 flori de soc
4,5 l apa
600g zahar
1 lamaie mare
10g drojdie proaspata

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze
si alte impuritati, 
le lasam la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.
Zaharul il caramelizam la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar, dam cratita deoparte si amestecam bine pana se topesc toate cristalele de zahar.
 Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.
Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata.
Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta 
si riscati sa curga lichidul pe afara!
Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara.
Din cand in cand amestecam si gustam sucul.
Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat 
strecuram sucul si il turnam in sticle. 
Se pastreaza in sticle la frigider.





vineri, 25 aprilie 2014

Ciorba din carne de ied

Pentru ca luna aceasta am sarbatorit Pastele, Sidy a organizat pe blogul ei
o frumoasa campanie denumita  Campanie de Sarboatoare
bineinteles ca nu puteam sa-i refuz invitatia de a participa si eu
asa ca vin cu aceasta reteta de Ciorba din carne de ied 
stati pe aproape, in curand vor fi afisate toate retetele participante
 pe blogul http://sidyskitchen.blogspot.ro/
 
  • 1kg carne de ied cu os ( eu am avut gat)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ardei rosu
  • telina
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g orez
  • sare,piper
  • patrunjel, marar, leustean,
  • 3 oua
  • 200ml smantana 
  •  
  • Mod de preparare:
  • Carnea se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert, cand da in clocot se arunca apa, se pune alta apoi se pune din nou la fiert. 
  • Intre timp legumele se curata si se dau pe razatoare, se pun la calit in ulei. Se stinge cu zeama si carnea de ied. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
  • La final se adauga orezul spalat si verderturile taiate marunt. Cand orezul este fiert se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihnesca ciorba si se adauga ouale batute bine cu furculita si amestecate cu smantana.
  • Dupa preferinte se poate acri cu bors, otet, suc de lamaie.
  • Pofta buna!



Printfriendly