sâmbătă, 19 iunie 2010

Inghetata de capsuni


3 galbenusuri
370ml frisca
150g zahar
350g capsuni
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si frisca si se pune pe foc amestecand continuu.
Se fierbe pana se ingroasa putin crema si se lasa la racit, apoi se mixeaza bine si se adauga capsunile.
Se toarna inghetata intr-o caserola si se baga la gongelator.
Dupa 30 min. se scoate si se mixeaza bine.
Se repetamtreaba asta de 2-3 ori pt a evita formarea acelor de gheata.

miercuri, 16 iunie 2010

Medalion de rechin pane

2 felii medalion de rechin
1 ou
2-3 linguri faina
2-3 linguri pesmet
ulei pt prajit
simplu..dezghetam bine pestele, il condimentam cu sare, piper il dam prin faina, ou batut si apoi prin pesmet.
il prajim in ulei incins pe ambele parti si il lasam sa se scurga de grasime pe un servetel de hartie.
l-am servit cu cartofi prajiti si sos facut din: 2-3 catei de usturoi pisati cu un praf de sare, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt, piper, chili.

joi, 10 iunie 2010

leapsa

Just me  mi-a trimis o leapsa interesanta si anum: sa scriu ce fel de ceaiuri am in camara.
nu sunt bautoare de ceai si nici sotul meu nu e, doar cand racesc foarte tare si nu mai pot imi fac cate un ceai.

menta
musetel
sunatoare
galbenele
fructe de padure
ceai verde
codite de cires
ceva hepatic
si am la uscat flori de tei





 am sa o dau mai departe la 
Ionela, Marielena si Daiana

miercuri, 9 iunie 2010

Compot de caise

Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml.
In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi.
In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant.
Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului.
Se capseaza sau se leaga cu ciolofan dublu borcanele.
Borcanele invelite in prosope de bucatarie se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de min incepand din momentul fierberii apei.
Important e ca apa sa aiba acelas nivel cu cel al fructelor din borcan si sa fie acoperite bine, focul nu trebuie sa fie prea tare,e risc sa se sparga borcanele.
Daca apa scade se completeaza cu apa calduta in nici un caz cu apa rece si nu se toarna direct peste borcane ci intr-un colt al oalei.
Se scot si se acopera cu o patura pana a doua zi cand reci se vor depozita in camara.

Briose cu iaurt de fructe si chipsuri de ciocolata


80g unt moale
200g zahar
2 oua
150ml iaurt de fructe -am avut de caise
5 linguri lapte
220g faina
1/2 praf de copt
chipsuri de ciocolata

Untul se mixeaza bine cu zaharul, se adauga ouale, apoi iaurtul si laptele si la urma faina cu praful de copt.
Se amesteca usor cu lingura. se pune compozitia in forma de briose, se presara chipsuri si se introduce tava la cuptor aproximativ 20 minute.

marți, 8 iunie 2010

Briose cu portocale



Briose cu portocale

Briose: 2 oua, 150g zahar, 100g unt, 180g faina, 1/2 praf de copt, 1 vanilie, 100ml suc de la o portocala, coaja rasa de portocale

Zaharul se amesteca cu 3 linguri suc de portocala
si se pune la topit pe foc mic.
Separat se topeste si untul.
Ouale se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul caldut, apoi zaharul topit, vanilia, coaja si restul de suc de portocala. Se omogenizeaza bine, se incorporeaza faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus.
Se umplu pe trei sferturi formele de briose cu aceasta compozitie.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 minute.

Glazura: 100g ciocolata,3 linguri lapte
Se rade ciocolata si se amesteca cu laptele cald si se topeste la foc mic sau pe baie de aburi.
Se glazureaza briosele racite cu aceasta glazura.

luni, 7 iunie 2010

Pilaf de orez cu piept de pui la cuptor

1 cana de orez
1 morcov
1 ceapa
1 piept de pui dezosat
2 cani supa de pui
1 pahar apa
patrunjel verde
sare, piper, vegeta
Ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala
Un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza.
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde.
Se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit.
Se verifica din cand in cand si se mai completeaza cu apa.

duminică, 6 iunie 2010

Cozonac cu branza dulce


pt aluat:
600g faina
120g untura de porc
4 linguri zahar
2 oua, un varf d ecutit sare
coaja de lamaie
25g drojdie
150ml lapte.
un galbenus de ou pt uns
  • untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie
  • drojdia dizolvata in laptele caldut si se lasa 10 minute apoi se toarna peste faina
  • se framanta un aluat potrivit de tare. se lasa 30 minute sa se odihneasca.
umplutura
800g branza dulce
100g unt
200g zahar
zeama de la o lamaie
80g gris
2 oua
100g stafide
1 varf de cutit sare
2 esente sau plicuri zahar vanilat
  •  se framanta branza cu untul moale pana se desfac ''cocoloasele'' si se formeaza o pasta fina, apoi se adauga si restul de ingrediente.
  •  se imparte aluatul in trei si se intinde pe rand cate o foaie se pune umplutura si se ruleaza.
  • se ung cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte.

joi, 3 iunie 2010

Tort ganache de ciocolata alba si capuccino

blat de cacao
8 oua
12 linguri zahar
3 linguri cacao
8 linguri faina
1 plic praf de copt
mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
adaugam si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.

sirop din zahar ars:
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit

creme:
ganache de ciocolata alba

200ml frisca
200g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.


ganache de ciocolata si cafea capuccino.
400 ml frisca
200g ciocolata
2 plicuri capuccino
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu ,apoi adaugam pliculetele de capuccino.

asamblare
taiem tortul in trei pe orizontala, insiropam fiecare felie cu siropul rece si montam tortul astfel: foaie, jumatate din crema ganche de cioco si capuccino, foaie, ganache cioco alba, foie.
dam toprtul la rece o ora apoi il ornam cu restul de ganache.

miercuri, 2 iunie 2010

marți, 1 iunie 2010

Tort Minge





1 blat simplu

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
se mixeaza albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
se adauga si galbenusurile,  apoi faina cu praful de copt.

1 blat cu cacao
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
cacao
aceiasi procedura ca mai sus doar ca se pune si cacao odata cu faina


creme:
pt minge 1/3 din crema mousse de capsuni si ganache de ciocolata alba
pt partea de jos 2/3 din crema mousse de capsuni

mousse de capsuni
500g capsuni
10g gelatina
6 linguri zahar pudra
500ml frisca
frisca se mixeaza bine cu zaharul pudra
gelatina se pune la hidratat cu putina apa 10 minute, apoi se pune la topit
capsunile se taie cubulete sau strivesc putin si se adauga cate o lingura in gelatina calda. se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza treptat in frisca.

ganache de ciocolata alba
100ml frisca
100g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.
sirop de zahar ars
4 linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit


ornat:

pt minge :pasta de zahar, ciocolata
se monteaza mingea intr-un castron potrivit cum am explicat la Tortul Buburuza
pt partea de jos: frisca si cocos verde


vineri, 21 mai 2010

Premii

 aceste florii le-am primit de la Mari , am sa le ofer celor care ma viziteaza, va rog sa le luati cu drag vi le ofer.

joi, 20 mai 2010

Premii

alte premii minunate primite de la Doinitza
 ma bucur si iti multumesc pt ele 
am sa le ofer
Andreei

miercuri, 19 mai 2010

Mini-pizza in foietaj


De la dian@'s cakes

Foarte bune aceste foietaje, vi le recomand cu drag.
Se prepara rapid, nu e cine stie ce filozofie si se pot manca atat calde cat si reci.
Eu le-am facut mai micute, dar se pot si mai mari si bineinteles ca se pot face diferite combinatii cu ce va place, dar totusi nu incarcati prea mult aluatul pentru ca va fi greu de rulat si taiat.

1 pachet de foietaj
salam uscat , sunca...etc
branza, cascaval
ketchup
condimente pentru pizza

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei, aveti grija sa nu se inmoaie chiar de tot pt ca fi mai greu de manevrat.
Ungem masa cu putin ulei, fara sa luam naylonul de sub el...in poze nu se prea vede...dar asta m-a ajutat la rulat.
Ungem cu ketchup, punem felii de salam taiate subtiri si in doua, condimente, presaram branza si rulam strans
Taiem rulada obtinuta felii de 1 cm latime si le coacem in cuptorul incins.

marți, 18 mai 2010

pt ca am zis ca azi e ziua premiilor, am sa ma laud putin cu...

premiul castigat tot de Pasti Iepurasul iti aduce premii
de  pe Bucataras


si premiul primit ieri castigat la concursul  
de pe forumul yummy.forum

 
si nu in ultimul rand vreau sa multumesc tuturor celor care m-au votat si sustinut pe durata concursurilor.

Rose Scroll Pictures, Images and Photos

Printfriendly