acest tort l-am facut de anul nou...a trecut ceva timp si am zis ca ar fi cazul sa-l pun pe blog.
nu e un tort complicat si crema se face foarte usor.
blat de cacao din:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, praf de copt se coace in tava rotunda.
rece se taie in 3 felii pe orizontala, trebuia sa il tai doar in 2 atunci asa puteam sa repartizez mai bine crema.
... am fost nevoita sa apelez la putina frisca pt stratul 2.
crema:
300g zmeura pasata si trecuta prin strecuratoare pt a inlatura samburilor, se amesteca cu un plic de gelatina si 5 linguri de zahar, o lasam 10-15 minute apoi o dam pe foc pana cand incepe sa fiarba si se lasa la racit.
Cand e calduta se amesteca cu o cutie de mascarpone.
Se umple tortul cu crema imediat, deoarece daca e rece se inchega crema si e greu de intins.
glazura: 100 g ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte sau frisca lichida.
Un tort facut iarna dar merge tot asa de bine si primavara........))))))......bun, foarte bun Diana.
RăspundețiȘtergereO zi buna si pup!
Simpla si aspectuoasa ;)
RăspundețiȘtergereArata tare bine si daca e cu zmeura,atunci trecem pe lista.Multumesc.
RăspundețiȘtergeresa stiti ca a fost gustos....pana nu de mult nu stiam ca zmeura poate fii atat de buna la creme, acum as face mereu.
RăspundețiȘtergereHi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....
RăspundețiȘtergereCiao Diana,cautam o reteta cu crema avand in compozitie mascarpone,doream sa te intreb daca ai uitat cumva sa o adaugi la reteta sau titlul este cel care are un cuvant in plus,multumesc,Daiana (mesterul torturilor Simplu si bun)
RăspundețiȘtergeredraga mea titlul e bun, tortul are crema de zmeura cu mascarpone, ia mai citeste odata reteta :)
Ștergere