Blatul:
6 oua, 6 ling apa rece, 300 g zahar, 250 g faina , 1/2 plic praf de copt,1 lamaie, 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie.
Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar.
Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
Cand s-a racit se taie in doua pe orizontala, jumatate se va folosi la crema
Crema:
jumatate de blat
200 ml rom
250 g nuca macinata
100g unt sau margarina
sucul si coaja de la 1/2 lamaie
5 ling zahar pudra
o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
un borcan mic de gem de caise
Blatul se taie in doua.
Jumatate se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele.
Glazura:
150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.
Tips: am inlocuit romul cu lapte si 2 fiole de esenta de rom pt a putea sa manance si copii
Se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.
O primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc Alexandrina, si tie la fel iti doresc sa ai o primavara frumoasa si vesela:)
RăspundețiȘtergerebuna prajitura asta "betivul"....o primavara insorita....
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta prajitura. De ce ii spune "Betivul"?
RăspundețiȘtergereLa multi ani de 1 martie.
Pupici dulci,
Doina.
Alexa iti multumesc, si tu sa ai o parte de o primavara frumoasa si fericita!
RăspundețiȘtergereDoina se numeste asa din cauza romului si a visinelor din visinata...e dulce, aromata si te face sa canti..:)
RăspundețiȘtergereHi hi...ce haioasa esti...cica, te face sa canti! :)))
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa!
Imi aduce aminte de copilarie...he,he...da,de copilarie.Era o prajitura care se numea la fel(diferea putin blatul) si era foarte delicioasa...O sa incerc si reteta ta
RăspundețiȘtergere