joi, 28 octombrie 2010

Napolitane cu crema de lapte

zilele astea o colega a adus aceaste napolitane la servici...foarte bune, de fapt delicioase, laudate de toata lumea
 desi mi se parea cunoscuta am cerut reteta si acasa surpriza..... o aveam si eu in caietul cu retete si chiar am si facut-o de mai multe ori cu multttt timp in urma
....hahha si mai bine, stiam ca va fi o prajitura foarte buna, asa ca am facut-o din nou...concluzie : DELICIOASA!....
CE MICA E LUMEA ASTA MARE !!!!!
asa deci ne trebuie:
un pachet de napolitane
1 litru lapte ....eu am folosit de 3,5 grasime
600g zahar
o cana si jumatate nuci macinate
4-5 biscuiti macinati
1/2 pachet de unt
1/2 esenta de rom
intr-o oala de 2 litri se pune laptele si zaharul la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate, pana se caramelizeaza laptele si devine o crema nu foarte groasa...in a doua parte se amesteca mai des pe fundul oalei sa nu se prinda
se adauga nuca si biscuiti untul si esenta de rom se mai lasa 1/2 minute pe foc.
se da crema la racit si apoi se umplu foile.

asa arata dupa o ora de fiert.....


...dupa 1 ora si jumatate...






6 comentarii:

  1. De tinut minte..tare bune trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, ce bine ca mai ai timp si de prajiturici!
    Foarte bune napolitanele!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata grozav ! cred ca am si eu caietul mamei o retet asemanatoare.m-ai impulsionat

    RăspundețiȘtergere
  4. am incercat sa te votez,da'pare ca din 4 nov incepe.asa ca am sa insist.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest