luni, 6 februarie 2012

Saratele cu cascaval

 

1 kg faina
400g unt
100g untura de porc
2 galbenususuri
40g drojdie
100ml lapte
120 ml smantana
2-3 lingurite sare
 100g branza telemea

200g cascaval 
1 ou pt uns

 drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa 15 minute deoparte.
se freaca untura cu faina si sarea, se adauga: drojdia, galbenusurile, branza rasa, smantana.
se framanta un aluat ce se lasa la crescut 20 minute.
pe masa infainata se intinde o foaie  de 1,5 cm grosime si se pliaza in trei de doua ori.
se lasa la crescut inca 20 minute dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 1,5 cm
se unge cu ou batut indoit cu o lingura de lapte si se rade cascavalul
se taie fasii late de 1cm si lungi de 7cm.
se aseaza in tava si se coc la 180grade timp de 15  minute.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu