miercuri, 30 mai 2012

Aripioare de pui in sos de mustar si miere de albine

cei care ma citesc stiu probabil ca eu rar postez retete de mancare, 
nu sunt pasionata de partea aceasta a bucatariei, mie imi plac dulciurile, prajiturile, torturile...
dar provocarea concursului ''Bucatar real" m-a pus la treaba, miza fiind minunatul vas Pyroflam  
precum si vouchere pentru cumpărături în magazinele real,- Hypermarket
asadar am devenit posesoarea acestui vas minunat din gama Pyroflam
...mai multe detalii despre concurs  Bucatar real 

 








avemn nevoie de:
7 aripioare de pui








pentru marinata: 3-4 linguri miere de albine 2 linguri muştar iute 2 linguri oţet balsamic
4 linguri mustar boabe
2 linguri ulei de masline
2 limguri sos  worchestershire
sare si piper, dupa gust












 

Se pregateste sosul pentru marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor.

Aripile se pun in sos si se lasa la marinat 2 ore la rece acoperite.











Se incalzeste cuptorul la 230grade C.
Se scot aripile din vas, se ung bine cu sos si se se dau la cuptor acoperite pentru 20-30 de minute, dupa care se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte, din cand in cand se ung cu sosul ramas.










Ca o concluzie pot sa spun ca imi place, de fapt ador acest vas,
desi dupa cum vedeti in magine sosul s-a caramelizat pe peretii vasului, 
s-a curatat foarte usor, iar carnea a iesit minunata.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
particip cu aceasta reteta la etapa a II-a a concursului. 

4 comentarii:

  1. Hummm magnifique ce poulet sa couleur me fait saliver!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Diana, minunat arata aripioarele gatite de tine in acest vas! Succes in etapa a-II-a!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Diana si bafta la concurs si tie...aripiorele arata foarte bine si sunt si pe placul meu:)

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly