luni, 2 decembrie 2013

Baigli cu mac


aluat: 
1kg faina
100g untura de porc
200g zahar
20g drodie uscata
500ml lapte caldut
1 praf de sare
1 esenta de rom
coaja de lamaie

umplutura de mac:
 500g mac
4 albusuri
150g zahar
suc de la 1/2 lamaie

Incepem cu aluatul: drojdia o dizolvam in 200ml caldut, punem o lingura de zahar si presaram un pumn de faina, lasam maiaua la crescut 10 minute.
Cernem faina, o amestecam putin cu untura, punem sarea intr-o parte. Facem o groapa in mijlocul fainii si turnam drojdia crescuta, punem si zaharul, esenta de rom, coaja de lamaie, restul de lapte.
Framantam bine aluatul si il lasam la crescut o ora si jumatate.
Intre timp pregatim umplutura :albusurile le batem spuma cu zaharul si sucul de lamaie. Macul il macinam si il amestecam in spuma de albusuri.


Intindem fiecare bucata de aluat pe masa, intindem compozitia de mac si rulam strans si presaram putin mac.
Asezam in tava si coacem 20 de minute la 180 de grade celsius pana se rumenesc frumos.




4 comentarii:

  1. Tare bune-s, le vreau pe toate!! Trebuie sa le fac si eu, neaparat ;-)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Intradevar sunt tare bune, abia astept sa vad ce minunatii ai facut tu :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. NU ARE OU ACEST ALUAT ?

    RăspundeţiȘtergere

pinterest