vineri, 23 mai 2014

Prajitura ''Capsunica''




o tava mare de 24/36 cm
Blat:
5 oua
160g zahar
50ml ulei
4 linguri cacao
140g faina 
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare impreuna cu zaharul. Incorporam galbenusurile apoi uleiul. La final punem cacaoa si faina cernuta si ametsecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coaceam 20 de minute la 180 de grade C.
Cand este gata il rasturnam pe o tava si il lasam la racit.


Crema:
600g capsuni
20g gelatina
2-3 linguri de zahar tos
600ml frisca
2-3 linguri zahar pudra

Mixam frisca cu zaharul pudra.
Capsunile le pasam le amestecam cu zahar dupa gust si le lasam cateva minute sa-si lase zeama.
Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece timp de 10-15 minute, apoi o topim la foc mic fara sa o fierbem insa. O lasam sa se racoreasca putin si o turnam in amestecul de capsuni pasate. Incorporam si jumatate din frisca batuta, mixam bine si dam compozitia la rece. Cand crema incepe sa se lege o intindem peste blat, intindem si  restul de frisca peste crema, apoi glazuram prajitura cu ciocolata.

 


Glazura:
50g ciocolata cu lapte
50g ciocolata amaruie
100ml frisca
Ciocolata maruntita o amestecam cu frisca si o topim pe baie de aburi. Calduta o turnam cu atentie peste prajitura.
O dam la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!

 

11 comentarii:

  1. ioiiiii ce fain arata si cred ca e buuuna buuna de tot :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Rocsy sa stii ca a fost tare buna....mersi de vizita

      Ștergere
  3. Doamne cat de bine arata si gustul e pe masura !
    Bravo tie !
    Tava ce dimensiuni are ?
    Te tzuc cu drag Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tava este mare, 24/36cm ...eu rar coc in tava mica :))

      Ștergere
  4. Buna. Am incercat retetat aceasta si nu mi-a iesit:( nu am inteles exact ce fel de gelatina ai folosit? Spune-minte rog marca, ca sa stiu exact sa nu mai gresesc. Am folosit praf de gelatina si nu mi s-a intarit compozitia deloc:( multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luoana, pentru inatarirea cremelor se foloseste doar gelatina fin maruntita sau foi de gelatina.
      in nici un caz tort gelee!!! Eu foloesc doar cea maruntita de la dr. Oetqer.
      Conteaza foarte mult sa o pregatesti corect, cea maruntita nu se fierbe, doar se incalzeste! Altfel nu se mai leaga.

      Ștergere
  5. Ce bine arata!!!!! Ma hotarasem la o dieta.... dar... cred ca aman putin :))))

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest