miercuri, 10 octombrie 2012

Napolitane cu betisoare de finetti




 o reteta simpla, rapida si de efect...
avem nevoie de:
1 foaie de napolitana
200g zahar
100ml apa
125g margarina rama
150g nuci macinate
250g biscuiti
rom, vanilie
2 linguri cacao
4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici

Se pregateste un sirop gros din  zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine. Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom.
Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare foaie a avut 7 cm latime.)
Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom.
Pe una din foi se aseaza doua randuri  betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.
Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos.
Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.



luni, 8 octombrie 2012

Prajitura cu iaurt si mere

 

pentru ca  ne plac prajiturile cu mere foarte mult, m-am gandit sa refac Tarta cu iaurt si mere 
dar de data aceasta in cantitate mai mare, 
asadar pornind de la acea reteta cu mici modificari si ajustari
am pregatit aceasta prajitura
pentru o tava mare, aproximativ 28/40cm
400ml iaurt
8 linguri ulei
8 oua
250g zahar
450g faina
1 plic praf de copt
8 mere mari
4 linguri scortisoara
4 linguri zahar
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul. Cand am obtinut o spuma densa si lucioasa am adaugat pe rand: galbenusurile, iaurtul si uleiul, amestecand dupa fiecare, apoi am pus faina cernuta si praful de copt si la final merele cubulete.
Am turnat compozitia in tava, am asezat feliutele de mere ramase, am presarat cu scortisoara si zahar.
In cuptorul bine incins am pus prajitura la copt la 180de grade pentru 35-40 de minute.









vineri, 5 octombrie 2012

Tarta cu iaurt si mere




200ml iaurt
4 linguri ulei
4 oua
100g zahar
250g faina
1/2 plic praf de copt
4 mere mari
 2 linguri scortisoara
2 linguri zahar


 Se curata merele, doua se taie cubulete si doua se taie felii subtiri.


Ouale intregi se bat cu telul, se pune zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine, se adauga faina si praful de copt.
La final se incorporeaza si merele cubulete.
 Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 24 cm.
Deasupra se aseaza frumos feliutele de mere, se presara cu scortisoara
 si zahar.
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 de grade , se coace timp de 30-35 minute.


luni, 1 octombrie 2012

Prajitura cu mere rase II



 o prajitura  delicioasa  cu o textura usor umeda, gustul merelor in combinatie cu scortisoara,
  plus glazura de ciocolata....
o combinatie nebuneasca! eu zic ca e musai sa incercati aceasta prajitura!!!
am pegatito in mai multe randuri dupa reteta de aici:
astazi va prezint o alta reteta, gustul este acelasi 
aceasta reteta se pregateste intr-o tava mai mica de 22/32cm

250g margarina
o cana de zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
280g faina
1/2 plic praf de copt
 2 linguri cacao
3 linguri scortisoara
500g mere rase
glazura:
5 linguri zahar
5 linguri apa
3-4 linguri cacao

Mixam margarina cu zaharul, punem pe rand, :ouale, praful de copt, vanilia,cacaoa, faina, apoi merele rase si scortisoara, amestecam dupa fiecare
Vom obtine o compozitie groasa, dar care totusi curge.O turnam in tava si o coacem.
Va fi gata cand se desprinde usor de pe margini, miezul ramane usor umed de la mere, asta nu inseamna ca prajitura e cruda.
Pentru  glazura punem la fiert apa, zaharul, cacao pana se ingroasa, calduta ungem prajitura cu ea.





joi, 27 septembrie 2012

Cuib de viespi


pentru aceasta reteta am folosit cantitatile de la http://dianacakes.blogspot.ro/2012/09/floare-impletita-cu-nuca.html
    450g faina          
4 linguri  zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata (7g)
pentru uns 
 100g unt sau rama moale
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat
pentru stropit
 150ml lapte
100g zahar
1 esenta de vanilie
Dizolvam drojdia in laptele caldut si o turnam peste faina, adaugam si restul ingredientelor. Framantam un aluat netet si lasam la crescut.
Pe masa presarata cu faina intindem aluatul, il ungem cu untul frecat cu zaharul si vanilia. Rulam strans si taiem sulul in felii de 5 cm lungime.
Punem hartie de copt pe fundul tavii sau cratitei care va merge la cuptor si asezam rulourile cu distanta intre ele.
Lasam la crescut 20-30 de minute apoi dam tava la cuptor la 180 de grade. Dupa 20 de minute scoatem tava si o stropim cu laptele indulcit si parfumat cu vanilie. Coacem pana devine rumenie si trece testul cu scobitoarea...cam 25 minunte.
Pofta buna!








marți, 25 septembrie 2012

Floare impletita cu nuca



pentru aluatul dospit avem nevoie de:
450g faina
80g zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
20g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata

pentru uns foaia:
100g unt sau rama moale
100g zahar
150g nuca macinata
2 linguri scortisoara
1 esenta de rom

in plus pentru stopit:
150ml lapte
100g zahar
10g zahar vanilat

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu  ajunge in contact direct cu drojdia. Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.
Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie  o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele








Asezam floarea in tava si o lasam la crescut cateva minute, apoi o bagam la cuptor la 180 grade.
Laptele il amestecam cu zaharul si vanilia.
Dupa 15 minute o scoatem si o stropim cu jumatatea din cantitatea de lapte amestecat cu zahar si vanilie. Introducem tava la cuptor, dupa alte 15 minute o scoatem din nou si o stropim cu restul de lapte. O bagam la cuptor si o mai tinem cam 10 minute pana se rumeneste frumos.


luni, 17 septembrie 2012

Tort "Casuta"

La multi ani Rebecca! 
Tort "Casuta" din:
blat pufos simplu si blat pufos de cacao
crema ganache de ciocolata amaruie in combinatie cu nutella si nuca macinata
insiropat usor in rom
ornat in frisca si pasta de zahar
aproximativ 3,5-3,8kg








Printfriendly