pentru crema:
4 oua,
120g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic gelatina,
300ml frisca ,
2 linguri zahar pudra,
2-3 linguri de lichior sau coniac,
400g mascarpone
+
un pachet mare de piscoturi- 40buc.
200ml cafea putin indulcita,
1 esenta de rom
Se pun galbenusurile cu zaharul la fiert pe baie de aburi si se bat pana se formeaza o crema groasa.
Gelatina se hidrateaza cu 50ml lapte si se amesteca in crema de galbenusuri calduta.
Se mai lasa 2 minute pe aburi, se adauga zaharul vanilat si lichiorul, se da deoparte la racit.
Crema de mascarpone se mixeaza usor si se amesteca cu crema de galbenusuri, se pun si albusurile batute spuma cu zahrul pudra si frisca mixata.
Piscoturile se inmoaie usor in cafeaua indulcita si cu esenta de rom.
Se pune un rand de piscoturi, un strat de crema, piscoturi , crema....ultimul strat trebuie sa fie de crema se presara cacao deasupra.
Eu am imbracat tortul in frisca.
Se da la rece cateva ore bune.