marți, 10 noiembrie 2009

Cartofi frantuzesti







aproximativ 1 kg si jumatate de cartofi,
 5 oua,
cascaval,
 branza telemea ..eu am folosit branza topita,
 200 ml smantana,
3 linguri ulei,
2 linguri faina,
sare, piper.

Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare..se racesc, s ecurata de coaja si se feliaza.
Ouale se fiert cu un pic de sare in apa in care fierbeti oualele, astfel se prevene iesirea albusului din ou in timpul fierberii, asta in caz ca se crapa coaja.
Se unge cu unt un vas de yena, se pun in straturi cartofii taiati felii, ouale la fel feliate, branza si cascavalul ras. Ultimul strat trebuie sa fie cel de cartofi.
Separat se incinge uleiul, se pune faina si se amesteca bine. Se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroasa sosul. Se stige cu smantana, se lasa sa dea un clocot apoi se opreste focul.
Se da gust cu sare si piper. Se toarna sosul peste cartofi si se rade cascaval deasupra.
Se da tava la cuptor si se coace pana se rumeneste frumos .





Un comentariu:

  1. Dia ce bine arata cartofii yamii si combinatie cu ceapa nu am folosit-o,dar o voi folosi precis.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest