De ieri a inceput votarea la concursul FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE si se va desfasura pana in data de 22 noiembrie.
Cine doreste sa ma voteze ii multumesc foaret mult, o poate face aici:
pt categoria celor mai gustoase mancaruri romanesti:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-traditionale-romanesti
pt categoria celor mai gustoase torturi:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/torturi
pt categoria celor mai gustoase dulciuri:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/dulciuri-diverse
pt categoria celor mai frumos decorate mancaruri:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-frumos-decorate-mancaruri
marți, 10 noiembrie 2009
Leapsa foto
Am primit de la Gaby Leapsa foto, ce trebuie facut ? simplu sa postam o foto serioasa si una haioasa si apoi sa o dam mai departe.
si pentru ca e toamna m-am gandit la un buchet frumos de flori de toamna
...si o poza haioasa cu maimutele si una cu puiul si gaina .
o dau mai departe....Silvia , Medi ,Mariana si Maria-Elena .
si pentru ca e toamna m-am gandit la un buchet frumos de flori de toamna
...si o poza haioasa cu maimutele si una cu puiul si gaina .
o dau mai departe....Silvia , Medi ,Mariana si Maria-Elena .
luni, 9 noiembrie 2009
Pomelo
Va place acest fruct?
Ce stiti despre el?
Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.
Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce.
Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.
Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.
Poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Stimuleaza sistemul imunitar.
Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.
Are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii cu doar 42 calorii la 100g pulpa.
Este un stimulator digestiv ideal.
Multi sustin efectele sale impotriva stresului.
Este util în anemia feriprivă ca tratament adjuvant prin conţinutul de vitamina C care creşte absorbţia fierului.
Acidul folic este una din vitaminele importante în diviziunea şi multiplicarea celulară din primele luni de sarcină, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide.
sâmbătă, 7 noiembrie 2009
Fursecuri cu gem
Azi am facut fursecuri impreuna cu piticii mei .
Reteta am luat-o de pe blogul lui MIMI
Au iesit foarte bune si distractia fost mare pentru copii ,
de mult ma tot intrebau "cand facem prajituri cu forme?"
200g unt, 100g zahar , 2 plicuri de zahar vanilat si 3 oua le-am mixat bine , am adaugat 400g faina si un praf de copt.
Am dat aluatul la rece o ora si apoi la treaba...acum a inceput distractia.
O parte le-am pregatit pt umplut cu gem, iar cu restul de aluat i-am lasat pe copii sa faca diferite forme si pe care le-au si mancat imediat ce s-au racit :)
Prajitura caramel
O prajitura foarte buna, cu gust de zahar ars si turta dulce, desi nu am insiropat blatul prajitura nu e deloc uscata , din contra este umeda si foarte moale.
Pt blat:
5 oua, 250g zahar, 250g faina, 5 linguri ulei, 5 linguri apa, 1 plic praf de copt.
Albusurile le bati spuma.
Fierbi zaharul cu apa pana se formeaza un caramel.Il lasi sa se rocoreasca putin si il torni treptat in albus amestecand incontinu. Adaugi treptat uleiul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.
Torni compozitia in tava si o coci.
Cand e rece tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.
Cand e rece tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.
Pt crema:
250g zahar, 200g unt, 200ml apa, 2 oua, 3 linguri de faina.
Zaharul il caramelizezi, il stingi cu apa si lasi pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Il lasi deoparte sa se raceasca.
Cele 2 oua le bati un pic si le freci cu faina, le pui peste caramel si amesteci bine, bine.
Pui crema pe aburi si o fierbi pana se ingroasa. O lasi la racit si apoi o mixezi cu untul.
Pt glazura:
4 linguri apa 4 linguri zahar, 4 linguri cacao, o lingura mare unt sau margarina
Fierbi pe foc toate ingredientele pentru glazura pana se dizolva zaharul si calduta o torni peste prajitura.
Lasi prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia.
vineri, 6 noiembrie 2009
Ciorba de legume cu afumatura
De la dian@'s cakes |
Se toaca legumele si se pun intr-o oala cu putin ulei, se calesc usor, se completeaza cu apa cat sa-i cuprinda si se lasa la fiert 15 min.
Apoi se adauga carnatii, orezul si pasta de rosii, se completeaza cu apa , se condimenteaza cu sare, piper..etc.si se lasa fiert.
Cand e gata se pune si patrunjelul verde.
Eu o acresc cu putina zeama de varza murata.
De la dian@'s cakes |
De la dian@'s cakes |
De la dian@'s cakes |
De la dian@'s cakes |
De la dian@'s cakes |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura