O prajitura foarte buna, cu gust de zahar ars si turta dulce, desi nu am insiropat blatul prajitura nu e deloc uscata , din contra este umeda si foarte moale.
Pt blat:
5 oua, 250g zahar, 250g faina, 5 linguri ulei, 5 linguri apa, 1 plic praf de copt.
Albusurile le bati spuma.
Fierbi zaharul cu apa pana se formeaza un caramel.Il lasi sa se rocoreasca putin si il torni treptat in albus amestecand incontinu. Adaugi treptat uleiul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.
Torni compozitia in tava si o coci.
Cand e rece tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.
Cand e rece tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.
Pt crema:
250g zahar, 200g unt, 200ml apa, 2 oua, 3 linguri de faina.
Zaharul il caramelizezi, il stingi cu apa si lasi pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Il lasi deoparte sa se raceasca.
Cele 2 oua le bati un pic si le freci cu faina, le pui peste caramel si amesteci bine, bine.
Pui crema pe aburi si o fierbi pana se ingroasa. O lasi la racit si apoi o mixezi cu untul.
Pt glazura:
4 linguri apa 4 linguri zahar, 4 linguri cacao, o lingura mare unt sau margarina
Fierbi pe foc toate ingredientele pentru glazura pana se dizolva zaharul si calduta o torni peste prajitura.
Lasi prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia.
Arata foarte bine prajitura ta draga Diana,cred ca este un deliciu.Felicitari.
RăspundețiȘtergereRetetele de prajituri sunt foarte bune.Acum am luat cateva retete si voi face prajitura si voi vedea cum va iesi.Eu sper sa iasa super.
RăspundețiȘtergere