Pentru umplutura:
Aproximativ 1,5 kg dovleac ras se pune la calit cu zahar dupa gust.
Se presara scortisoara si se amesteca cu 100g stafide.
Eu am avut un dovleac care nu avea zeama deloc asa ca am mai adaugat putin cate putin apa.
Pentru aluat:
600g faina, 120g untura de porc, 4 linguri zahar, 2 oua, un varf de cutit sare, coaja de lamaie, 25g drojdie, 150ml lapte.
un galbenus de ou pt uns
Untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in laptele caldut.
Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa 20 minute la crescut.
Se imparte aluatul in trei si se fac trei strudele. Fiecare bucata de aluat se unge, se pune 1/3 dovleac, se ruleaza, se aseaza in tava si se unge cu galbenus de ou.
Se coace la foc mic pt inceput apoi se da focul mai tare.