pt aluatul de tortillas
250g faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
2 lingura ulei sau margarina
100ml lapte sau apa calduta
faina, praful de copt si sarea se amesteca, punem uleiul si laptele, framantam bine aluatul si il lasam deoparte timp de 20 minute acoperit cu un prosop.
Impartim aluatul in bile mici din care intindem cate o foaie subtire cat tigaia in care urmeaza sa o coacem.
Mie mi-au iesit 7 bucati, desi initial am impartit aluatul in 4.
Coacem tortilla la foc mic in tigaia bine incinsa cu un strop de ulei cam 2-3 minute. Cand face basicute o intoarcem pe partea cealalta.
Dupa ce s-au copt le tinem acoperite.
pt umplutura putem alege mai multe variante dupa prefetinte, dupa ce avem prin frigider
eu am incalzit putin o foie de tortilla si am unso cu crema de branza cu verdeturi, am pus varza taiata fideluta, piept de pui prajit, felii de rosii, cascaval ras, maioneza si ketch-up
o alta varianta ar fi sa inlocuim crema de branza cu un sos facut din smantana, ceapa rasa, sare, piper, usturoi, deasemenea putem folosi felii subtiri de sunculita sau bacon, ardeiul copt da un gust foarte deosebit.
am prajit pieptul de pui taiat fasii subtiri in ulei, am sarat si piperat