blat de cacao
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt
se coace in tava de 28/39 cm
rece se taie in doua pe vertical si se imparte pentru a modela masinuta
crema cappuccino caramel
160g zahar, 400ml frisca, 3 linguri de cappuccino caramel
se pune zaharul intr-o cratita bine uscata pe foc si se caramelizeaza, se da vasul deoparte si se stinge cu 300ml frisca lichida
se mai tine putin pe foc mic pana se dizolva tot caramelul
se da la rece timp de 3 ore dupa care se mixeaza bine, bine si se adauga cappuccino
sirop caramel
1/2 cana zahar, 1 cana apa
se procedeaza ca mai sus, zaharul se arde, se stinge cu apa, se lasa pe foc mic pana se dizolva si se foloseste rece pentru insiropat blatul de tort
pentru ornat
300ml frisca, 3 linguri de zahar, sucul de la o portocala, o esenta de vanilie
a avut 2 kg