pentru un chec
6 oua
12linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 plic praf de copt
9 linguri faina
cacao, lamaie, rom..etc
albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si laptele, se amesteca usor compozitia si se pune faina si praful de copt
se imparte compozitia in doua, in prima se pune coaja de lamaie, in cealalta esenta de rom si cacaoa.
se pragateste tava de chec: se unge cu ulei si se presara cu faina... se scutura surplusul de faina..sau se tapeteaza cu hartie de copt
se ia cu o lingura mare din compozitia cu lamaie si se pune in mijlocul tavii, peste ea se pune o lingura din compozitia cu cacao, apoi una cu lamaie , una cu cacao pana se termina tot aluatul
atentie! nu se amesteca cu lingura, aluatul va curge usor catre marginile tavi si se va nivela singur
se introduce tava in cuptorul bine incalzit , dupa 5 minute se reduce focul la flacara potrivita.
se taie rece si se serveste cu zahar pudra