500g faina
300ml apa minerala
1 lingura sare
25g drojdie
putina apa calduta
1 lingura zahar
branza de oaie
1-2 linguri de smantana
se cerne faina, drojdia se dizolva in putina apa calduta impreuna cu zaharul si se lasa 5 minute pana incepe sa dospeasca
se toarna drojdia in mijlocul licheanului cu faina, se adauga sare si apa minerala.
se framanta un aluat moale, la nevoie se adauga faina dar putin cate putin, aluatul trebuie sa fie usor lipicios
se lasa la crescut la loc cald, fara curenti de aer
se unge bine masa cu ulei si se rastoarna alutul, il apasam usor cu mana unsa cu ulei...e important ca atunci cand lucram cu aluatul sa avem mainile uleiate! nu se foloseste sucitorul sau vergeaua!
si cu ajutorul unei forme decupam bile potrivit de mari pentru a modela langosii.....mie mi-au iesit 15 bucati, deoarece am facut o portie si jumatate.
se intinde fiecare bila cu mainile bineinteles, se presara branza rasa amestecata cu smantana
se lipesc marginile bine.
se prajesc in ulei bine incins, se pun la scurs de lei pe un servetel de hartie
se pot face si simpli....
pot fi serviti ca atare sau cu gem, smantana, sos de usturoi