500g faina
250ml lapte caldut
200ml smanatana
1 ou
3 linguri zahar
1 cub drojdie
1/2 lingurita sare
1 galbenus de ou pentru uns
cacao, zahar
dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
faina o cernem intr-un lighenus, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientrelor: oul, sarea, smatana, zaharul ramas.
framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptungiuri de aproximativ 10/10 cm.
presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, paturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
lasam 10 minute sa se odihneasca si s acreasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.
tips
imediat ce scoatem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatrie umezit cu apa rece si o lasam asa pana se raceste.
astfel inimioarele vor ramane foarte moi.
250ml lapte caldut
200ml smanatana
1 ou
3 linguri zahar
1 cub drojdie
1/2 lingurita sare
1 galbenus de ou pentru uns
cacao, zahar
dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
faina o cernem intr-un lighenus, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientrelor: oul, sarea, smatana, zaharul ramas.
framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptungiuri de aproximativ 10/10 cm.
presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, paturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
lasam 10 minute sa se odihneasca si s acreasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.
tips
imediat ce scoatem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatrie umezit cu apa rece si o lasam asa pana se raceste.
astfel inimioarele vor ramane foarte moi.