1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul!
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu!
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu!
Iata intrebarile.
1. Care este produsul de machiaj preferat?
nu car foarte multe dupa mine doar rujul, dermatograful, rimelul, fondul de ten.
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?
habar nu am am...stiu ca s-a purtat movul
3. Care este desertul tau preferat?
imi place foarte mult tortul dobos, poate si pentru ca m-am chinuit ani buni pana sa-mi reuseasca foile
4. Culoarea preferata?
imi place rosul-visiniu...depinde de moment si in ce scop, dar port si gri, maro, culori de pamant
5. Care este prenumele tau?
Diana Ramona
6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o?
muzica ascult tot timpul...imi place foarte mult Taxi feat. R&D - NonStop
7. Pisici sau caini?
cainii .....si pisicile dar ale altora.
8.Ceva despre mine...
imi plac dulciurile, ador sa le fac
Multumesc pentru acest premiu Alexandrinei , Liei si Felis
Ofer acest premiu tuturor celor care ma citesc, va rog sa-l luati fara nici o retinere.
600g faina
400g jumeri de porc macinate
3 lingurite de sare
1lingurita de piper
3 galbenusuri
300ml smantana
25g drojdie
100ml lapte caldut
1 ou pentru uns
chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se pune o mana de faina si se lasa la dospit 10 minute.
Faina se freaca cu jumerele macinate, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana.
Se framanta si se lasa aluatul la crescut o ora...nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie.
Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.
Se lasa la odihnit 15 minute si se intinde din nou aluatul in foaie de 1cm grosime.
Se fac crestaturi cu ajutorul cutitului si se decupeaza cu forma sau cu un paharut dat prin faina.
Se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa sa se odihneasca 10 minute apoi se ung cu ou batut, se presara chimion.
Se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200grade pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!!
3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati? Chiar daca nu-mi plac combinatiile ciudata intr-o tara straina de exemplu as incerca mancarurile specifice, dar vorba lui Sidy as fugi de serpi, insecte, caini.... si alte lighioane.
am sa le voi ofer cu mult drag tuturor vizitatorilor mei, si in special
Fierbem pe jumatate pastele in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de unt.
Le scurgem si le asezam intr-un vas de yena uns cu unt si presarat cu pesmet.
Adaugam telemeaua rasa si sunca taiata cubulete, amestecam usor si radem cascaval.
Ouale le batem cu furculita impreuna cu smantana, condimentam cu sare si piper si turnam peste paste, presaram cu bucatele de sunca.
Dam pastele la cuptor pentru 30 minute pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
un desert rapid si usor de facut din cozonacul ce poate v-a ramas de la sarbatori.
cateva felii de cozonac
1 plic de budinca de vanile
400ml lapte
4 linguri zahar
fructe taiate cubulete
sirop de fructe sau sirop fiert din o apa si zahar si esenta de vanile, rom
tapetam un castron cu foaie alimentara
preparam budinca cu lapte si zahar
taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop
tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem jumatate de budinca, bucatele de fructe, o felie de cozonac, restul de budinca, fructe si acoperim cu alte felii de cozonac.
acoperim cu folie, asezam o farfurie deasupra si pesam putin.
dam la rece pentru 3 ore
indepartam naylonul si rasturnam castonul pe o farfurie
se poate glasa cu ciocolata sau frisca.