marți, 22 mai 2012

Prajitura rapida cu biscuitii

Desertul copilariei, biscuiti cu budinca...o combinatie minunata!!
Desi este o reteta simpla rezultatul este delicios,
iar timpul de pregatire nici jumatate de ora.



450g biscuiti petit beurre
1 l lapte
8 linguri zahar
2 budinci de vanilie sau de care preferati
1 lingura de faina
1 esenta de vanilie

Budinca, zaharul si faina se dizolva in putin lapte rece, restul de lapte se fierbe
apoi se toarna peste budinca. Sea mesteca bine si se pune la fiert pe foc mic, pana se ingroasa, 
se adauga vanilia
Se asambleaza prajitura in straturi de biscuiti si budinca:
biscuitii se aseaza in tava unul langa altul, se pune un strat de budinca fierbinte peste ei,
apoi un rand de biscuiti, iar unul de budinca...si tot asa 
Se da prajitura la rece pentru catve ore sau chiar pana a doua zi, apoi se poate taia.
Pofta buna!


vineri, 18 mai 2012

Savarine cu crema de capsuni

 acum ceva timp am primit de la dr. Oetker doua mixuri una de savarine si una tort diplomat, azi au venit randul savarinelor
per asamblu mi-am facut o parere buna despre acest produs, ca toate produsele de la dr. Oetker s-a dovedit a fi de calitate
initial formele mi s-au parut mici si mi-a fost frica ca voi avea savarine pitice, dar aluatul a crescut mult si au fost destul de mari. se face foarte usor si rapid, cam in 3 minute.
frisca nu mi-a placut deloc la gust, in schimb s-a mixat foarte bine si rapid.
am imbunatatit-o cu o cana de capsuni pasate, zahar pudra suc de lamaie.
din crema aceasta mi-a ramas putin, dar nu a fost nici o pierdere fiind o crema foarte gustoasa
jeleul se face rapid si el si are gust de zmeura



























pentru aluat:
plicul cu praf pentru aluat
plicul cu drojdie
2 ouă
125 lapte cald
3 linguri
am pus praful de aluat in bol impreuna cu laptele, ouale si drojdia. am mixat 1 minut, am adaugat uleiul si am mai mixat 2 minute apoi am turnat compozitia in formele de savarina, nu trebuie unse cu nimic, se vor dezlipi foarte usor
le-am lasat sa creasca 30 minute la cald in cuptorul aragazului, apoi le-am copt 25 minute la 200grade.
reci le-am taiat capacul si le-am ornat cu jeleu

 jeleul de zmeura
am amestecat praful de jeleu cu 3 linguri de apa rece si 3 linguri de sirop de zmeura

pentru crema:

200 ml lapte rece de la frigider
1 cana capsuni
2 linguri zahar pudra
1 lingurita vanilie
2 lingurite suc de lamaie
praful pt frisca l-am pus  intr-un bol impreuna cu laptele rece si am mixat 1 minut, am pus capsunile, zaharul, vanilia si sucul de lamaie, am mai mixat 1-2 minute.

pentru insiropat

500ml apă
300 g zahăr
esenţă de rom Dr. Oetker
eu am pregatit un sirop din zahar ars.
zaharul l-am pus intr-o craticioara la caramelizat si l-am stins cu apa. cand s-a racit am pus si esenta de rom.
am insiropat bine savarinele si le-am dat la rece cateva minute, apoi le-am umplut cu crema.




luni, 14 mai 2012

Tort Papusa Barbie III


un tort delicios, pentru o fetita frumoasa care a implinit 4 anisori!
la multi ani Otilia!
de sezon cu crema de capsuni, blat pufos, insiropat in sirop de vanilie 
 ornat in frisca aromata usor cu lamaie si vanilie
a avut 3, 800 kg



Am facut 3 blaturi:
Pentru baza: 8 oua, 8 linguri zahara, 8 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru rochia papusi: am copt doua blaturi de marimi diferite, fiecare din: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat. Cand s-a format o spuma densa ce nu curge am pus galbenusurile si am mixat in continuare pana s-au inglbat in albus.
Apoi am adaugat faina si praful de copt cernute, cu o lingura am amestecat usor si am turnat compozitia in tava pentru copt.
Reci am taiat blaturile pe orizontala in doua cel mare si in trei pe cele mici.

Pentru crema de capsuni:
800ml frisca, 700 g capsuni, 80g zahar pudra, 20 g zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie, 4 plicuri intaritor de frisca.
Am mixat frisca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Capsunile le-am pasat cu furculita, am oprit cateva, cam o cana si jumatate pe care le-am taiat cubulete.
In frisca batuta care era foarte tare am pus capsunile, am adaugat si intaritorul si am mixat bine pana am obtinut o crema groasa si tare. Am dat crema la rece cateva minute.

Pentru sirop:am fiert 2 cani de apa cu 2 cani de zahar, am pus si 20g zahar vanilat.

Blaturile insiropate le-am umplut cu crema si bucatelele de capsuni.
Rochia papusii am scluptat-o pentru a obtine un fel decon si am uns-o cu un strat subtire de crema. In mijloc am facut o gaura cu ajutorul unui cutit ascutit. Acolo am infipt papusa dupa ce in prealabil i-am invelit picioarele in folie de staniol.
Am dat tortul la rece 2 ore apoi m-am apucat de ornat.

Pentru ornat am folosit: aproximativ 700-800ml frisca, 50g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.



duminică, 13 mai 2012

Cannelloni in vas de Pyroflam


Produsele oferite de Pyroflam sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie.
De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produs vitroceramica.

 







 -Baza Vitro-Ceramica si capac din sticla borosilicat
 - Produse foarte rezistente la fluctuatii de temperatura: pana la 450°C
- Durabilitate: +70% rezistenta mecanica
 - Rezistenta chimica: suprafata igienica, neporoasa
 - Calitate inalta
- Capacele transparente si cosul de gatire la abur sunt fabricate dintr-o 
sticla borosilicat de calitate inalta si pot fi folosite in congelator, in cuptor si in cuptorul cu  microunde
- Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani

Pyroflam poate fi folosit pe si in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie,  nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza, nu se pateaza si nu retine mirosuri, isi pastreaza aspectul de nou, arata bine pe orice masa si la orice ocazie. Permite urmarirea stadiului de gatire.
 mai multe detalii puteti citi aici http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/gama-pyroflam

cine nu iubeste pastele? mie imi plac foarte mult...ma gandeam astazi la o reteta de cannelloni pregatita intr-un astfel de vas.

 paste sub forma de cilindri care pot fi umplute cu diferite compozitii de carne, legume, branzeturi, 
acoperite cu sos de rosii si sos bechamel si gatite la cuptor. 
 si ce ar fi mai potrivit pentru aceasta reteta decat unul din vasele de la Pyroflam ?



asadar avem nevoie de:
1 cutie Cannelloni
 pentru umplutura:
400 g carne tocată 
400 g ciuperci 
1 morcov
2 ouă 
1 ceapă 
3 linguri pesmet 
2 linguri pastă de tomate  
200 g brânză   
50 ml ulei 
2 catei de usturoi

sare, piper, oregano

 pentru sos:
250ml smantana
250ml pasta de rosii
200 g mozzarella

Ciupercile se taie marunt. Ceapa se toaca. Morcovul se rade.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa si se caleste pana devine translucida, apoi se adauga carnea, morcovul, ciupercile si usturoiul pisat.
Se fierb la foc potrivit pana scade apa si carnea e facuta. 
Se condimenteaza si se lasa la racit, apoi se adauga ouale, pesmetul, pasta de tomate si branza rasa.
Cu aceasta compozitie se umplu canneolloni. 
Pentru sos amestecam pasta de rosii cu smantana.
In vasul..asezam canneolloni turnam sosul si presaram mozzarella. Punem capacul si
dam la cuptor la 200 grade timp de 30 minute. 
 Luam capacul si mai lasam 10 minute pana se rumeneste frumos deasupra.







luni, 30 aprilie 2012

Tort pentru Mirela

 blat de cacao
crema ganche de ciocolata si visine
sirop caramel
2,8 kg

si frumoasa mea sarbatorita...


joi, 26 aprilie 2012

“Lasati-ma sa ghicesc! Un GPS vreau sa primesc!”



 Probabil v-ati obisnuit cu super concursurile celor de la Elanko.ro
Acum aveti posibilitatea sa participati la un nou concurs pana in 15 mai 2012, ora 24.00, 


Elanko.ro te invita la un nou concurs! Ghiceste orasul din imaginea prezentata pe formularul de inscriere in competitie, iar in 16 mai afli daca pleci in concediu alaturi de un partener de incredere, GPS-ul LDK 6008!
Pentru a participa, te invitam sa faci click pe imaginea de mai sus! Succes!

asadar iata premiul pus la bataie, tentant nu? 


vizitati si pagina de facebook

Printfriendly