marți, 25 septembrie 2012

Floare impletita cu nuca



pentru aluatul dospit avem nevoie de:
450g faina
80g zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
20g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata

pentru uns foaia:
100g unt sau rama moale
100g zahar
150g nuca macinata
2 linguri scortisoara
1 esenta de rom

in plus pentru stopit:
150ml lapte
100g zahar
10g zahar vanilat

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu  ajunge in contact direct cu drojdia. Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.
Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie  o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele








Asezam floarea in tava si o lasam la crescut cateva minute, apoi o bagam la cuptor la 180 grade.
Laptele il amestecam cu zaharul si vanilia.
Dupa 15 minute o scoatem si o stropim cu jumatatea din cantitatea de lapte amestecat cu zahar si vanilie. Introducem tava la cuptor, dupa alte 15 minute o scoatem din nou si o stropim cu restul de lapte. O bagam la cuptor si o mai tinem cam 10 minute pana se rumeneste frumos.


luni, 17 septembrie 2012

Tort "Casuta"

La multi ani Rebecca! 
Tort "Casuta" din:
blat pufos simplu si blat pufos de cacao
crema ganache de ciocolata amaruie in combinatie cu nutella si nuca macinata
insiropat usor in rom
ornat in frisca si pasta de zahar
aproximativ 3,5-3,8kg








duminică, 12 august 2012

Prajitura "ciufulita" cu iaurt



 pentru o tava mare de 28/38cm
1pachet foi de placinta, 400g
1 kg iaurt
8 oua
200g zahar
esenta de portocale, rom, vanilie
ulei pentru uns foile
sirop de zahar ars:
180g zahar
400ml apa

     Pentru sirop ardem zaharul si il stingem cu apa.
     Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin.
     Numaram foile si le impartim pentru 3 straturi...eu am avut 14 bucati. Se ung foile bine cu ulei intre ele.
     Asezam hartie de copt in tava, punem primele 5 foi unse, jumatate din compozitia cu iaurt, asezam cu grija inca 4 foi si restul de crema, acoperim cu foile ramase.
      Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, pana devine aurie si crema de iaurt este inchegata.
      Scoatem prajitura din cuptor, o lasam 10 minute apoi o portionam, turnam cu grija siropul, atentie! nu tot odata!
       Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla.......mie mi-a placut foarte mult cu s-a ciufulit! :)




luni, 30 iulie 2012

Tort SpongeBob - Buretele Bob

Tort SpongeBob - Buretele Bob
  pentru nazdravanii mei Robert si Raul,
care au implinit 8 ani!!!!




...
blat de cacao insiropat in rom
blat de bezea cu nuca
crema de ciocolata cu nuca, cipsuri de ciocolata 










....


marți, 26 iunie 2012

Tort Buburuza II



tort cu blat pandispan si cu crema de capsuni reteta o gasiti aici
 a avut 2,6 kg
pentru buburuza am folosit pasta de zahar 
si pentru cap, antene si bulinute plastelina de ciocolata
ornat in frisca















luni, 25 iunie 2012

Printfriendly