reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..
bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina
Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.
Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..
bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina
Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.
Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.