2 linguri de ulei
2 cepe
2 cepe
1 morcov mai mic
4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii
500g carne macinata porc, vita, amestec
sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin500g carne macinata porc, vita, amestec
pentru uns vasul: putin unt si 2-3 linguri pesme
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga carnea, se amesteca bine si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se pune morcovul si ardeiul, se potriveste de sare si piper, se pune si busuiocul, foile de dafin.patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit adaugand apa la nevoie, dar nu foarte multa, compozitia trebuie sa scada spre final. Cand carnea este fiarta se opreste focul si se lasa la racit, apoi se amesteca cu 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute si smantana...nu uitati sa scoateti foile de dafin.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu unt si se preseaza pesmet.
Asezam in straturi cartofi taiati felii si compozitia de carne. Ultimul start trebuie sa fie de cartofi.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu pasta de rosii apoi se toarna peste cartofi, se presara putin pesmet.
Optional se poate rade cascaval si pune bucatele de unt.
Se da vasul la cuptor si lasam cam 30-40 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.