o prajitura fina, delicioasa potrivita pentru zile festive
cantitatile sunt pentru o tava mare de 24/36 cm
cantitatile sunt pentru o tava mare de 24/36 cm
Blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 8 linguri nuci macinate
- 1 plic praf de copt
Caramel :
Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la cuptor.
Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.
Rece se taie in doua pe orizontala.
Caramel :
Intr-o cratita mica punem zaharul la foc mic pentru caramelizat, cand devine auriu, dam cratita deoparte si ametecam bine pana se topeste tot zaharul apoi punem untul.
Cu miscari rapide stropim blaturile de prajitura cu acest sirop caramel.
Crema :
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanila si faina adaugam 100ml lapte rece si amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte s efierbe apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa, adaugam vanilia si o lasam la racit.
Untul moale il adaugam in crema rece si mixam bine, bine pana obtinem o crema spumoasa.
Krantz:
Ungem o tava de inox cu ulei. Zaharul il caramelizam, punem nuca taiata si amestecam bine. Turnam caramelul pe tava si il lasam la racit. Apoi il sfaramam cua jutorul ciocanului pentru snitele.
Bezeaua:
- 200 g zahar
- 50 g unt
- 4galbenusuri
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 400 ml lapte
- 3 lg faina
- 250 g unt
- 4 albusuri
- 220 g zahar
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 linguri zahar
- 3 linguri nuci
Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la cuptor.
Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.
Rece se taie in doua pe orizontala.
Caramel :
Intr-o cratita mica punem zaharul la foc mic pentru caramelizat, cand devine auriu, dam cratita deoparte si ametecam bine pana se topeste tot zaharul apoi punem untul.
Cu miscari rapide stropim blaturile de prajitura cu acest sirop caramel.
Crema :
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanila si faina adaugam 100ml lapte rece si amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte s efierbe apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa, adaugam vanilia si o lasam la racit.
Untul moale il adaugam in crema rece si mixam bine, bine pana obtinem o crema spumoasa.
Krantz:
Ungem o tava de inox cu ulei. Zaharul il caramelizam, punem nuca taiata si amestecam bine. Turnam caramelul pe tava si il lasam la racit. Apoi il sfaramam cua jutorul ciocanului pentru snitele.
Bezeaua:
Cele 4 albusuri ramase de la crema le batem bine cu zahar impreuna cu sucul de lamaie, apoi punem vasul pe baie de aburi si fierbem bezeaua pana se intareste....in tot acest timp batem cu telul.