asa ca m-am hotarat sa coc cateva
le-am umplut cu branza dulce, le-am acoperit cu un sos delicios de oua si smatana
apoi le-am dat la cuptor.
A iesit o minunatie de desert, dulce si foarte gustos!!
pentru 10-12 clatite:
300ml lapte
300m apa minerala
300g faina
2 oua
2 linguri de zahar
3 linguri de ulei
1 varf de cutit de praf de copt
1plic zahar vaniat
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se pune praful de copt, zaharul vanilat si uleiul.
Se coc pe rand clatitele in tigaia bine incinsa.
umplutura de branza:
600g branza dulce
2 linguri zahar
1 ou
1 plic zahar vanilat
stafide
coaja rasa de lamaie
Se amesteca branza dulce bine scursa cu zaharul, oul si zaharul vanilat. Se freaca bine cu furculita pana ce compozitia pana devine cremoasa.
Se adauga stafide si coaja rasa de lamaie...eu nu pun din cauza copiilor, lor nu le place.
Se pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare catita si se ruleaza.
Se ia o tava rotunda de 26cm si se unge cu unt sau se tapeaza cu hartie de copt. Se aseaza roata, roata clatitele in tava in forma de spirala.
sosul de oua si smantana: