joi, 30 ianuarie 2014

Prajitura cu mere rase

 photo Picture133_zps0887965b.jpg

pentru prajitura
4 oua
250g zahar
2 lingurite bicorbonat de sodiu
1 plic zahar vanilat
2-3 lingurite scortisoara
4 mere mari 
400g faina

pentru glazura
7 linguri zahar
7 linguri apa
50g ciocolata
125g rama
3-4 linguri cacao
Am folosit o tava mare aproximativ 28/40cm.
Ouale se amesteca cu zaharul, se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu otet, vanilia si scortisoara, apoi merele rase si faina.





Va rezulta o compozitie groasa si grea.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade C.
Prajitura este coapta cand se rumeneste frumos si se desprinde blatul de pe marginile tavii, mijlocul va ramane usor umed din cauza merelor.
Se lasa la racit si se acopera cu glazura.
pentru glazura se fierbe zaharul cu apa si cacaoa, apoi se pune untul si ciocolata taiata marunt, se lasa sa se rocoreasca putin si se intinde glazura pe blatul racit.


 photo Picture098_zpse5db46ac.jpg

 photo Picture097_zps799f51b4.jpg
 
 photo Picture133_zps0887965b.jpg
 si o poza mai veche

6 comentarii:

  1. Diana ...pe blogul meu te asteapta niste premii interesante...mi-ar face placere sa le ridici!pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arata.
    Un premiu te asteapta sa-l ridici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna e!!!!
    Am un premiu pentru tine!
    Te pup si o zi frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari Diana. esti o bucatareasa foarte priceputa :) tine-o tot asa. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua Diana,ti-am facut o vizita neanuntata si am ramas uimita de ce am vazut pe aici;FELICITARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. iti multumesc de vizita LULU ,te astept si altadata cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly