joi, 31 decembrie 2009


Reteta pentru un an bun:
- Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune, mandrie, ura, invidie, frica, irascibilitate si stres.
- Se imparte fiecare luna in 28 - 31 zile, dupa caz, astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
- Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca, 1 parte liniste, 1 parte veselie si umor.
Se mai adauga 3 linguri optimism,1 lingurita toleranta, o priza de bun simt si ... o picatura de speranta!
Peste aluatul astfel obtinut se toarna apoi dragoste din belsug!
Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de curaj si incredere in sine.
- Se serveste zilnic, cu bucurie, la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in Dumnezeu!
Prezenta reteta nu se compenseaza, ea este gratuita si se transmite liber, insotita de LA MULTI ANI !


La multi ani 2010 !

am primit acest premiu de la Alexadrina, multumesc frumos! am sa-l oferer cu mult drag  tuturor celor care ma viziteaza !

miercuri, 30 decembrie 2009

Tort Fluture



Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
se procedeaza ca la orice pandispan, se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza.

Crema: 6 oua, 12 linguri zahar, 1 pachet unt, 2 plicuri zahar vanilat, fructe ananas, banane, portocale.kiwi etc
ouale se bat spuma cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate incontinuu pana se formeaza o crema grasa,s e adauga vanilia si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul.

Montam tortul in tava cu inel detasabil astfel: blat-fructe- crema, blat-fructe-crema, blat-fructe-crema.
Dam tortul la rece pt o ora, detasam inelul si taiem tortul in doua parti egale pe vertical. Intoarcem cele doua parti spate in spate si taiem in doua astfel incat sa formam aripioarele fluturasului.
Ornat:  400 ml frisca lichida, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri smantana

marți, 29 decembrie 2009

Tort cu crema caramel si nuca

Photobucket

MICA

Blat I:
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina,cacao, un plic praf de copt
se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.

Blat II :
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit

Crema:
300g zahar, 500ml lapte, 5 galbenusuri, 4 linguri de faina, un pachet de unt,100g nuca
zaharul se caramelizeaza pe foc, se stinge cu 250ml lapte cald, se lasa la foc mic pana se dizolva tot zaharul.
separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.

Pt ornat am folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.(eu macin deodata cu zaharaul si vanilia)

Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca










MIC

luni, 28 decembrie 2009

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE NESS



BLAT  DE CACAO
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt (10g)
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce se topeste, se pun pe rand galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor cu lingura.
Se toarna copozitia in tava, se coace la 180 grade C si se lasa la racit.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.
BLAT DE BEZEA
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga nuca si faina, se aesteca usor.
Se coace la foc potrivit.
CREMA
4 galbenusuri, 200g zahar, 3 plicuri de ness,un zahar vanilat, un pachet de unt (200g)
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se topeste, se pune nessul apoi untul.se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.
SIROP
200ml apa, 4 linguri zahar, esenta rom
Se fierb toate si se lasa la racit.
GLAZURA
100g ciocolata , 50g unt, 2 linguri apa
Se pun toate inr-o cratita la foc mic pana se topeste ciocolata.
ASAMBLARE
Blatul se unge cu jumatate de crema, se pune blatul de bezea, apoi restul de crema si celalalt blat. deasupra,  punem glazura calduta.

Printfriendly