miercuri, 30 decembrie 2009

Tort Fluture



Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
se procedeaza ca la orice pandispan, se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza.

Crema: 6 oua, 12 linguri zahar, 1 pachet unt, 2 plicuri zahar vanilat, fructe ananas, banane, portocale.kiwi etc
ouale se bat spuma cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate incontinuu pana se formeaza o crema grasa,s e adauga vanilia si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul.

Montam tortul in tava cu inel detasabil astfel: blat-fructe- crema, blat-fructe-crema, blat-fructe-crema.
Dam tortul la rece pt o ora, detasam inelul si taiem tortul in doua parti egale pe vertical. Intoarcem cele doua parti spate in spate si taiem in doua astfel incat sa formam aripioarele fluturasului.
Ornat:  400 ml frisca lichida, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri smantana

7 comentarii:

  1. Buna, ai un premiu la mine pe blog.
    Un An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar ma lasi fara cuvinte Diana............deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noul an sa fie spumos, frumos si fericit!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-as vrea macar o felie Diana. Tare e frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos tortul,Diana.
    Un an nou cu sanatate si fericire.La Multi Ani!2010.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un an nou fericit si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari.....La multi ani cu fericire, sanatate si tot ce iti doresti...

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest