luni, 28 decembrie 2009

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE NESS



BLAT
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt.
 Se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza
BLAT DE BEZEA
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina.
Se coace la foc potrivit
CREMA
4 galbenusuri, 200g zahar, 3 plicuri de ness,un zahar vanilat, un pachet de unt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se topeste, se pune nessul apoi untul.se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa
SIROP
200ml apa, 4 linguri zahar, esenta rom
Se fierb toate si se lasa la racit
GLAZURA
100g ciocolata , 50g unt, 2 linguri apa
Se pun toate pe foc pana se topeste ciocolata
ASAMBLARE
Blatul se unge cu 1/2 din crema, se pune blatul de bezea,apoi restul de crema si celalalt blat. deasupra punem glazura calduta.

12 comentarii:

  1. Imi plac mult prajiturile tale! Iar cea de fata in mod deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca-ti place prajitura Alexandrina.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place aceasta prajitura. am incercat-o si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place acesta prajitura.am incercat-o si mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur ca ti-a palcut prajitura e delicioasa intradevar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana, da-mi te rog adresa de email ca sa pun pozele cu vasele Zepter, caci pe site nu am vazut cum anume se poate.
    Adresa mea de email este;
    tibbylaszlo49@gmail.com
    Apoi, vei posta tu pozele pe site-ul: www.bucatecugust.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara ,am gasit si eu adresa dv.si sint placut surprinsa de frumoasele si sigur bune prepartate ale dv.
    Am sa incerc si eu aceasta prajitura ptr.ca iubesc tot ce este cu nuca.Am sa revin dupa ce simbata o sa incerc sa o fac.Mii de multumirii dinainte .

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca arata delicioase dar gustul cu siguranta e unul desavarsit felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. blatul de bezea se va coace in tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt?

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest