sâmbătă, 20 februarie 2010

Tort ganache de ciocolata


blat :6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 plic praf de copt
pt insiropat blatul: 200ml apa, 5 linguri de zahar , 2 esenate de rom
crema ganache: 200g ciocolata de lapte, 400ml frisca
ornat :150ml frisca, 100g ciocolata

 

pt blat: mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
adaugam si galbenusurile apoi faina cu praful de copt.
pt sirop: fierbem apa cu zaharul, adaugam romul cand siropul e rece
pt crema: topim ciocolata cu 50ml linguri frisca si o turnam usor peste restul de frisca mixata, mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

4 comentarii:

  1. arata f frumos si cred ca este si gustos

    RăspundețiȘtergere
  2. nultumesc pt,com.te pup si o sa te mai vizitez si te astept si p ela mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. crema asta imi da dureri de cap ,a ta e foarte simpla,a mea e:cu 300gr.cioc,300ml.frisca,se topesc se dau la frigi. si a doua zi se mixeaza ,da ce sa mai mixezi ca se intareste pe loc nu stiu de ce,la crema asta nu-i zice granache?

    RăspundețiȘtergere
  4. Doinita se intareste asa tare ca nu mai poate fi mixata ?? las-o putin la temperatura camerei inainte de a o mixa, eventual pui o lingura de lapte sa o mai subtiezi, sau tine-o mai putin la frigider, sa zicem 2 ore.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly