luni, 12 iulie 2010

Tort Corset II


un tort mare, a avut 4 kg facut din blat de cacao si crema ganahe de ciocolata, bine insiropat cu rom.

2 blaturi a cate:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
cacao
se mixeaza albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
se adauga si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.
se coc in tava tapetata cu hartie de copt, s etaie pe orizontala.
o foaie se foloseste pt facut sanii.
celelalte trei se folosesc pt tort in sine.

crema ganache de ciocolata din 1,700ml frisca si 1 kg ciocolata menaj
frisca se mixeaza bine cu 6-7 linguri zahar pudra
ciocolata se topeste cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si se toarna treptat in frisca mixand continuu.

ornat cu 500ml frisca mixata bine cu 3 linguri zahar pudra si colorant alimentar

insiropat cu 600ml sirop facut din apa, zahar, esenta de rom

6 comentarii:

  1. Ooooo...a ajuns romul pana la mine!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata vezi ca se poate face si fara pasta de zahar,cred ca a fost o bunatate,nu te-ai gandit sa-mi trimiti o felie?hihihi

    RăspundețiȘtergere
  3. Doinitza nu am o felie din pacate, nu a fost pt noi tortul, dar iti imaginezi tu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Fain,Diana!
    Cum sa-ti comand si eu unul?
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mari la orice ora..problema e distanta, sau mai bine vii tu aici cand fac primul tort si mananci o felie mareeeee.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ooooooooooooooooooooooooooo ce tort,super...

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly