joi, 9 ianuarie 2014

Fursecuri cu gem si ciocolata

pentru fursecuri
180g untura de porc
150g zahar
3 galbenusuri
400g faina
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
2 plicuri de zahar vanilat
coaja rasa de portocala 
+
dulceata de visine
pentru decor
100g ciocolata
2 linguri ulei

Se pune faina si untura intr-un castron si se freaca intre palme pana se desface bine untura, se incorporeaza  zaharul, apoi galbenusurile de ou, bicarbonatul de sodiu stins cu otet, coaja de portocala si vanilia.
Se framanta un aluat ce nu lipeste, la nevoie se mai adauga faina.
Se lasa la rece pentru cel putin o ora, apoi se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se decupeaza fursecurile cu forma dorita. La o parte din fursecuri se decupeaza si mijlocul.
Se aseaza fursecurile in tava si se coc la 180 de grade timp de aproximativ 10 minute.
Cand s-au racit se ung cu dulceata si se lipesc doua cate doua.
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe baie de aburi impreuna cu uleiul.
Se decoreaza fursecurile cu ciocolata calda, eu am folosit varful unei furculite.










2 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
  2. ehe,cand ai ajutoare parca trece timpul mai repede si prajiturile-s mai bune!!
    Pup Diana si LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly