vineri, 17 mai 2013

Conopida gratinata


  • 1 conopida potrivit de mare
  • 3-4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4catei usturoi 
  • unt pentru uns vasul
  • 3 lingruri pesmet
  • sare, piper

Conopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sara si piper.
Ungem o forma termorezistenta cu unt si o presaram bine cu pesmet.
Asezam conopida in vasul uns si turnam peste ea sosul.
Deasupra radem putin cascaval si introducem la cuptor la 160 de grade C pentru 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.
Pofta buna !
 

4 comentarii:

  1. Buna conopida dar pentru mine mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie tare-mi mai place conopida asa ca am venit dupa...miros !
    Excelenta asa cum ai pregatit-o...
    Felicitari !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu pot sa spun cu mana pe inimna ca sunt fan conopida,iar conopida gratinata e unul din felurile ce-mi plac !

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei,Diana unde esti??ai intrat in vacanta mai devreme??
    pup,sper ca esti bine!!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly