joi, 17 octombrie 2013

Chec ...la tava


 8 oua
16 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 esenta lamaie.
1 esenta rom
100g nuci taiate marunt

 Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.
La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna intr-o tava dreptunghiulara de cca 20/30cm.
In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom. Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.
Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.
Se serveste pudrat cu zahar macinat.




2 comentarii:

Printfriendly